Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

"Μαύρο"...το Μαυροδένδρι! Τι λένε οι στρατιώτες

 

`Μαύρο`...το Μαυροδένδρι! Τι λένε οι στρατιώτες

Πολύ “μαύρο” το Μαυροδένδρι,όπως υποστηρίζουν στρατιώτες που υπηρετούν στο 523 Μ/Π ΤΠ.
Σε επιστολή τους προς το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων γράφουν:
Τα ίδια Μαυροδένδρι μου… Το 523 Μ/Π ΤΠ το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων για άλλη μια φορά έφερε σε απελπισία τους λιγοστούς στρατιώτες του. Πολλάκις ακούστηκε ότι θα κλείσει ή ότι θα συγχωνευτεί με το κέντρο των Γρεβενών αλλά πάντα τελευταία στιγμή παραμένει πιστό στη δυσλειτουργικότητα του Ελληνικού Στρατού. Το κακό που συμβαίνει αυτή την περίοδο είχε αρχίσει ήδη να φαίνεται από την περίοδο που ήταν μέσα οι νεοσύλλεκτοι. Οι υπηρεσίες έβγαιναν με τα βίας παρά την παρουσία τριακοσίων ατόμων μέσα στο στρατόπεδο.
Τη στιγμή αυτή: Πραγματοποιούνται διπλοϋπηρεσίες και διπλοαγγαρείες με τους οπλίτες να έχουν τρεις ώρες ύπνου το 24ωρο. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι και αυτός ο ύπνος είναι διακεκομμένος καθώς όλο και κάτι θα προκύψει ενδιάμεσα... 
Οι δυο οδηγοί κάνουν σκοπιές και περίπολα πέρα από τις υποχρεώσεις τους με τις καθημερινές κινήσεις. Δεν έλειψαν οι στιγμές που παραλίγο να τρακάρουν ή να χάσουν τον έλεγχο των οχήματος.
Ο γιατρός κάνει το θαλαμοφύλακα και το σκοπό κάθε μέρα κάθε νύχτα, γεγονός που επίσης είναι εκτός διαταγής καθώς το ιατρείο του στρατοπέδου είναι ΣΤΕΠ και δέχεται εξωτερικά περιστατικά. Ο ψυχολόγος καλείται να βγάζει τις υπηρεσίες (μιας και δεν μπορεί να το κάνει κάποιος από τα στελέχη) χώρια περίπολα, σκοπιές και ΚΕΠΙΚ που πρέπει να κάνει ο ίδιος. Ο νοσηλευτής αφήνει τη σκοπιά για να πάει στο περίπολο και αφήνει το περίπολο για να τακτοποιήσει το ιατρείο.
Όσο για το μάγειρα... μακάρι να υπήρχε (πρόβλημα που έχουν και άλλες μονάδες του νομού). Τρεις φορές τη βδομάδα έρχεται ένας επαγγελματίας από το Α΄ Σώμα. Κάποιες φορές μαγειρεύουν οι στρατιώτες μόνοι τους ή τρώνε ότι βρουν στα ψυγεία. Στα φυλάκια τρώνε κονσέρβες. Κάποιοι έχουν αρχίσει να υποφέρουν από οδονταλγία και δε γίνεται λόγος για μεταφορά στο οδοντιατρείο φρουράς.
Έγινε περικοπή αδειών. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κάποιοι έχουν χάσει μέρες κανονικής τους άδειας. Εδώ και ενάμιση μήνα δεν υπάρχουν εξοδούχοι, ούτε υπηρεσιακά. Στη δύναμη της μονάδας υπάρχουν άτομα που δεν ξέρει κανείς πότε θα επιστρέψουν από τα φυλάκια. Στρατιώτης που έληξε η απόσπασή του στη ΛΑΦ δεν επέστρεψε ποτέ λόγω 35ήμερης άγραφης άδειας.
Η επαφή με τους αξιωματικούς είναι ανύπαρκτη. Πολλές διαδικασίες στις οποίες πρέπει να είναι παρόντες είτε παρακάμπτονται είτε πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία τους. Το ενδεχόμενο να κάνουν και στελέχη υπηρεσίες έχει αποκλειστεί. Πριν λίγες μέρες αξιωματικός έκοψε σήμα άλλου αξιωματικού σχετικά με την αναζήτηση οπλιτών συγκεκριμένης ειδικότητας. Σε λίγες μέρες ο αριθμός των οπλιτών αναμένεται να φτάσει τους 8 που σημαίνει αμέσως τριπλουπηρεσίες”.

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: