Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Διαδρομές και ξεναγήσεις στην πόλη της Καστοριάς

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς στα πλαίσια ανάπτυξης του Πολιτιστικού Τουρισμού θα προβεί στη δράση- ξενάγησης μέσα από διάφορες διαδρομές της πόλης της Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ειρήνη Μισκία-Γεωργοσοπούλου θα υπάρξει λεωφορείο του Δήμου Καστοριάς, όπου θα μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να συλλέγει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, από τα ξενοδοχεία του Δήμου, τα οποία θα συμμετέχουν στις ξεναγήσεις, έπειτα από δήλωση συμμετοχής και ο ξεναγός θα κάνει αυτήν την πολιτιστική ξενάγηση και διαδρομή, σε όλους τους επισκέπτες, αλλά και στους πολίτες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Η εν λόγω ξενάγηση αφορά τον οικιστικό ιστό της πόλης, δηλαδή θα ξεκινάει από το κέντρο της Καστοριάς (στο τουριστικό περίπτερο), θα μεταβαίνει στο Ντολτσό, στη Σπηλιά του Δράκου, στη Μαυριώτισσα, στα Βυζαντινά τείχη, στην Πλατεία Ομόνοιας, στη Μητροπόλεως, θα πραγματοποιείται ο γύρος της λίμνης, επίσκεψη σε κάποιες εκκλησίες οι οποίες υπάρχουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής. Μάλιστα, όσον αφορά τα γκρουπ, προαιρετικά θα πραγματοποιηθούν και στάσεις στο μουσείο των Εβραίων και έπειτα από δυόμιση ώρες ξενάγησης το λεωφορείο του Δήμου θα επανέρχεται στο κέντρο της πόλης.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Την Τρίτη, την Τέταρτη και την Πέμπτη, θα πραγματοποιείται ξενάγηση μια φορά την ημέρα, ενώ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από δύο φορές.

Η κα Μισκία-Γεωργοσοπούλου προέβη σε περεταίρω διευκρινίσεις «Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει και μεμονωμένα, απλά αυτό που λέμε εμείς σαν επιχείρηση είναι, ότι θα πρέπει ο αριθμός των ατόμων που θα απαρτίζουν το γκρουπ της ξενάγησης να είναι πάντα πάνω από δέκα άτομα, έτσι ώστε να μπορεί η επιχείρηση να ανταπεξέλθει και οικονομικά στα έξοδά της».

Όσον αφορά το κόστος πληρωμής, ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά άτομο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις πολιτιστικές διαδρομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24670-26777 και 24670-22655 καθώς και στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού.

Χρύσα Κοσμίδου

http://www.orizontespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: