Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αποκατάσταση φωτεινού σηματοδότη Δισπηλιού!

 

Οι φωτεινοί σηματοδότες αποκαταστάθηκαν το Σαββατοκύριακο

Μάρτυρες ενός  απίστευτο τροχαίου ατυχήματος έγιναν τις τελευταίες μέρες  οι κάτοικοι του Δισπηλιού Καστοριάς.

Η αιτία θα μπορούσε να ήταν η βλάβη που προκλήθηκε στον φωτεινό σηματοδότη ρύθμισης κυκλοφορίας λόγω πτώσης κεραυνού, με αποτέλεσμα να έχει βγει εκτός λειτουργίας. Για λόγους  λοιπόν ασφάλειας έχει τεθεί σε εφαρμογή η λειτουργία προειδοποιητικού σήματος (αναλάμπον κίτρινο). Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλου «Πριν 20 με25 πέντε  μέρες και μετά από κάποιο κεραυνό,  χάλασε το σύστημα και ό,τι έχει σχέση με τις πλακέτες οι οποίες ρυθμίζουν την κίνηση των φαναριών. Πραγματικά είναι ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Η ατυχία μας ήταν, ότι  η εταιρεία η οποία έλεγξε το κομμάτι αυτό, τέλη Αυγούστου ήταν κλειστή».

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Δισπηλιού κ. Γκρίζη Νικόλαο  ανέφερε πως  η αιτία του ατυχήματος δεν ανάγεται  στην μη ύπαρξη φαναριού, αφού  το εν λόγω  φανάρι αναβόσβηνε πορτοκαλί και  η κυκλοφορία έπρεπε να γίνει βάσει των σημάτων τα οποία υπάρχουν. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος λέγοντας πως «Το ατύχημα δεν έχει σχέση με τους φωτεινούς σηματοδότες έγινε πρωινή ώρα, καθώς ο οδηγός κοιμήθηκε».

Ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Δισπηλιού θεωρεί πως το ατύχημα  συνέβη λόγω μέθης του οδηγού, εφόσον συνέβη  τις πρώτες πρωινές ώρες «Το Ι.Χ. έπεσε πάνω στον στύλο και αμέσως το μετέφεραν. Δεν βρέθηκε  το πρωί το Ι.Χ. προφανώς επειδή θα έγινε λόγω μέθης, για αυτό και πήραν αμέσως το αυτοκίνητο για να μην αποκαταστήσουν την ζημία».

Την ευθύνη για τη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών των σηματοδοτών, δεν τη επωμίζεται εξ ολοκλήρου η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  αλλά μερίδιο ευθύνης έχει και η ΔΕΣΕ (Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργου).

Με χαρά λοιπόν συνειδητοποιήσαμε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου πως ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος στο πλαίσιο της ευθύνης που του αναλογεί,  μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη επιλήφθηκε του θέματος και αποκατέστησε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί  με τον χαλασμένο φωτεινό σηματοδότη.

Το γεγονός της άμεσης αποκατάστασης είχε επιβεβαιώσει πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κύριος Σαββόπουλος θέτοντας ως προτεραιότητα  τη ζωή των πολιτών. «Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα, οι σηματοδότες αναβοσβήνουν κίτρινοι, για αυτό θα πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί. Είναι αρμοδιότητα της ΔΕΣΕ, όμως δεν παύει να είναι σε επίπεδο αιρετής Περιφέρειας. Έχει παραγγελθεί το καινούργιο σύστημα, το οποίο θα δίνει κανονικά την σήμανση», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικές αρχές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή της πολιτικής για την οδική ασφάλεια , και  για να αποκτήσει ο όρος οδική ασφάλεια το πραγματικό της νόημα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς τόνισε πως «Παρακάλεσα τον Προϊστάμενο της ΔΕΣΕ με την επιτροπή παραλαβής να παρακάμψει το νόμιμο χρονικό διάστημα να προμηθευτεί το μηχανισμό και να τον τοποθετήσει ,έτσι ώστε να μην είναι επικίνδυνο το σημείο αυτό.

Αναστασία Τζάκα

http://www.orizontespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: