Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Report Προκριματικών – GP Ιαπωνίας

 

Ο Sebastian Vettel πήρε την pole position για το ιαπωνικό Grand Prix καθώς η Red Bull εξασφάλισε τη πρώτη της πλήρη πρώτη σειρά για φέτος στην Suzuka. Ο Mark Webber ήταν ο δεύτερος ταχύτερος μπροστά από τον Jenson Button και τον Kamui Kobayashi καθώς ένα τετακέ για τον Kimi Raikkonen κατέστρεψε τις τελικές προσπάθειες για πολλούς από τους κορυφαίους δέκα στο Q3.

Ο Romain Grosjean ήταν πέμπτος ταχύτερος μπροστά από τους Sergio Perez και Fernando Alonso, με τον Lewis Hamilton να είναι ο μεγαλύτερος χαμένος, από τις κίτρινες σημαίες που προκάλεσε ο Raikkonen και τον άφησε στην ένατη θέση.

Το Q2 είδε τη πίστα να εξελίσσεται και οδηγοί που κάνανε αργά τους γύρους τους είχαν επωφεληθεί. Ο Felipe Massa είχε κάνει αρχικά ένα καλό γύρο αλλά είδε τον εαυτό του να πέφτει κάτω στην 11η θέση τη στιγμή που η καρό σημαία βγήκε, με τον Paul di Resta να πέφτει 12ος, αλλά μόλις 0.05δ πιο αργά από ό, τι ο team-mate του Hulkenberg που πέρασε στην 10η θέση .

Ήταν μια κακή περίοδος και για τα δύο αυτοκίνητα της Mercedes, με τον Michael Schumacher να κάνει ένα γύρο αργά για να πάρει τη 13η και η επικείμενη ποινή του να τον υποβιβάζει στην 23η, ενώ ο Nico Rosberg έπεσε στην 15η θέση μπροστά από τις δύο Toro Rosso.

Μια πολυάσχολη περίοδος Q1 είδε μόνο τις Red Bull, τις McLaren και τον Schumacher να μην βγαίνουν με τα μαλακά ελαστικά, προκειμένου να περάσουν το πρώτο μέρος των κατατακτηρίων. Για τον Schumacher παραλίγο η κίνηση να μην πετύχει, με συνεχόμενες γύρους στο τέλος, και να χρειάζεται να κάνει ένα τελευταίο γρήγορο γύρο για περάσει οριακά στο τέλος της περιόδου.

Ο Bruno Senna ήταν ο άτυχος που έμεινε εκτός μαζί με τις Marussia Caterham, και HRT, και ήταν δικαιολογημένα απογοητευμένος αφού ζημιώθηκε από τον Jean-Eric Vergne στο σικέιν στο τέλος του γρήγορου γύρου του. Ο Vergne τελικά πέρασε στη 17η με 0.035δ μπροστά από τον Senna. Ο Heikki Kovalainen ήταν 19ος, αλλά πίσω του ήταν μια ασυνήθιστη σειρά, καθώς ο Timo Glock και ο Pedro de la Rosa ήταν ακριβώς μπροστά από τους Charles Pic, Vitaly Petrov και Narain Karthikeyan.

http://f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: