Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: "Οι Έλληνες αποζητούν τη γαλήνη στον Άθω:Μονάζοντας μέσα στην κρίση"

 

Image"Οι Έλληνες αποζητούν τη γαλήνη στον Άθω: Μονάζοντας μέσα στην κρίση", είναι ο τίτλος άρθρου του ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού Spiegel Ντάνιελ Στάινβορθ.
"Το όρος Άθως προσελκύει ορθόδοξους προσκυνητές για αιώνες, όμως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που αναζητούν ηρεμία και γαλήνη εκεί", σημειώνει ο Ντάνιελ Στάινβορθ.
Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για "άρωμα" Μεσαίωνα σε μία κοινοβιακή κοινότητα η οποία έχει ιστορία άνω των 1.000 ετών.
Τη συγκεκριμένη κοινότητα τη βρίσκουν ελκυστική όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και θέλουν να ανακουφιστούν από την αφόρητη πίεση της κοινωνίας και την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα.
Χαρακτηρίζει τον τρόπο ζωής σπαρτιατικό, δίνει μεγάλη σημασία στα "σήμαντρο" αλλά και άλλες ιδιοτυπίες της μοναστικής ζωής, ενώ αναφέρεται και σε έναν Έλληνα επιχειρηματία που προσπαθεί να "βρει τον εαυτό του, συλλογιζόμενος μακριά από τον υλικό κόσμο".
Ένας Ρουμάνος που επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος το χαρακτηρίζει "ό,τι πιο κοντινό στον Παράδεισο".
Ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων μένει έκπληκτος από την μνημόνευση των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου, την χρήση του Ιουλιανού ημερολογίου, αλλά και το ανέμισμα της σημαίας με το βυζαντινό δικέφαλο αετό δίπλα στην ελληνική.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: