Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ρώσος εξολοθρευτής στο Άμπου Ντάμπι

 

Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Στην διεθνή Έκθεση όπλων  του Αμπού Ντάμπι ο Ρώσος Εξολοθρευτής.
Πρόκειται για το όχημα μάχιμης υποστήριξης τεθωρακισμένων.Τerminator, ένα από τα 200 σύγχρονα δείγματα εξοπλιστικών συστημάτων και αμυντικής τεχνολογίας του παρουσιάζονται στη μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση όπλων IDEX-2013 στο Αμπού Ντάμπι.
Ο ''Εξολοθρευτής''  ήταν από την πρώτη ημέρα της Έκθεσης , ένα από τα 10 οπλικά συστήματα από όλο τον κόσμο που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των ειδικών, υπερηφανεύονται οι Ρώσοι. Στην πανηγυρική παρέλαση επ’ ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης συμμετείχε και το το ρωσικό άρμα μάχης Τ-90S που είχε και αυτό την τιμητική του.
Ο αμυντικός εμπειρογνώμονας κ. Βίκτορ Μπαρανιέτς είναι πεπεισμένος ότι το νέο  ρωσικό όχημα   BMP με την ονομασία Terminator (BMP-T) είναι σε θέση να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά:<< Το όχημα αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Διαθέτει πολύ καλά χαρακτηριστικά πορείας και επίσης πολύ καλό εξοπλισμό, ένα κανόνι, πολυβόλα και αντιαρματικά συστήματα. Εάν αυτό το μηχάνημα επιδείξει με αξιοπρέπεια τις δυνατότητές του στο Αμπού Ντάμπι, θα υπάρξουν μεγάλα συμβόλαια  >>, είπε στην Φωνή της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Defence Update, το BMP-T αποτελεί μια μοναδική ρωσική αντίληψη που εξελίχθηκε κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Δεύτερη Εκστρατεία της Τσετσενίας. Το όχημα διαθέτει μεγάλη ισχύς πυρός για την αξιόπιστη παροχή πυρών υποστηρίξεως σε όλες τις κλίμακες επιχειρήσεων.Ο οπλισμός που διαθέτει το έκθεμα στην Eurosatory 2012, είναι δυο αυτόματα πολυβόλα 2A42 των 30 χιλιοστών, δύο εκτοξευτές βομβίδων των 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο των 7,62 χιλ και τέσσερις πυραύλους Ataka-T. Το BMP-T μπορεί να τοποθετηθεί σε σκάφος άρματος Τ-90 και Τ-72.Τα πολεμοφόδια του BMP-T επαρκούν ώστε να εξαλειφθούν δυνάμεις και οχήματα του εχθρού σε έκταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Σε μια αρχική έκδοση το  Terminator (BMP-T) μπήκε σε υπηρεσία με τον Ρωσικό Στρατό το 2005. Το, πολλαπλών χρήσεων  όχημα  προορίζεται να καταστρέφει  πλατφόρμες αντιαρματικών όπλων αλλά και εχθρικά  άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, υποστηρίζοντας έτσι την προέλαση των αρμάτων που συνοδεύει.Επίσης  μπορεί να προσβάλει  εναέριους στόχους, κυρίως ελικόπτερα. Έχει αναφερθεί ότι ειδικά σε αστικό περιβάλλον μάχης εξουδετερώνει τις απειλές που ένα άρμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει λόγω των εγγενών περιορισμών που έχει σε εμπλοκές μικρών αποστάσεων.
Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να δουν το όχημα μάχιμης υποστήριξης τεθωρακισμένων Terminator στο χώρο στάθμευσης δίπλα στο ρωσικό περίπτερο. Ενώ το άρμα μάχης T-90S επιδεικνύει καθημερινά τις δυνατότητές του στο πεδίο δοκιμών. .Είναι <<μια νέα εκδοχή του γνωστού άρματος, με προηγμένη θωράκιση του πυργίσκου, ενισχυμένη προστασία και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης του οπλισμού>>.Και τα δύο αυτά  οχήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πέρυσι στην  διεθνή έκθεση εξοπλισμών  Eurosatory-2012, στο Παρίσι.

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: