Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Π.Ε. Καστοριάς: Αντικατάστη κυψελών & στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας

 

Aπό το τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία...
καλούνται ΑΜΕΣΑ οι Μελισσοκόμοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον:
- είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
- δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον:
- είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών,
- είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
- δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Οι αιτήσεις, για να γίνουν δεκτές, πρέπει να συνοδεύονται από τα κάτωθι απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) μελισσοκομικού βιβλιαρίου
2. Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 ή/και Ε3 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης εισοδήματος, νομίμως επικυρωμένου, από την οποία προκύπτει η παραλαβή της εν λόγω δήλωσης από υπάλληλο της ΔΟΥ
3. φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού (από την οποιία να προκύπτει: επωνυμία Τράπεζας, αρ. τραπεζικού λογαριασμού IBAN, ο δικαιούχος του λογαριασμού)
4. φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελ/κού – αγροτικού αυτοκινήτου
5. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ΟΓΑ, από όπου προκύπτουν τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς καιν της σελίδας θεώρησης, από όπου προκύπτει ότι το βιβλιάριο είναι σε ισχύ.
6. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 ότι οι εγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται από άλλη πηγή
Η παραλαβή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης για την υλοποίηση των δράσεων, για το οποίο θα ενημερωθείτε σχετικά.
Η αίτηση είναι κοινή για τις δύο δράσεις και μπορεί να υποβληθεί στο αρμόδιο Κέντρο Μελισσοκομίας(Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Έδεσσας: Ιων. Δραγούμης 42 Τ.Θ. 31 58200 Έδεσσα, 2381024983)
Για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αιτήσεις & υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να παραλαμβάνετεαπό τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο ) και από τους Δήμους.
Για Περισσότερες Πληροφορίες: Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Καστοριάς, αρμόδιοι υπάλληλοι: Αθανάσιος Μπέλλος, Αλεξία Κοσμίδου, τηλ. 2467350237 & 2467350239

http://www.mpetskas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: