Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Νέα απάτη στο facebook "ετικέτα σε μια δημοσίευση"

 

και μερικές χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους

Από χθες, εκατομμύρια χρήστες του facebook λαμβάνουν συνεχώς ειδοποιήσεις από "φίλους" οι οποίες γράφουν "ο ....σας πρόσθεσε με ετικέτα σε μια δημοσίευση. Για να προστεθεί στο χρονολόγιό σας.....". Η δημοσίευση περιέχει...
δεκάδες ονόματα άλλων "φίλων" και το Link παραπέμπει στο site - απάτηfastotolike η πρόσβαση στο οποίο έχει  ευτυχώς αποκλειστεί από όλα σχεδόν τα καλά προγράμματα antivirus.

Άλλα links παραπέμπουν σε sites (κυρίως Τουρκόγλωσσα) με δήθεν βίντεο, όπου πατώντας το κουμπί εξουσιοδοτείται το site να υποκλέψει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από το facebook.

Οπότε ....delete και τον φίλο που σας το 'στειλε, για να βάλει μυαλό να μην κάνεικλικ σε κάθε χαζομάρα που του στέλνουν και φυσικά no click σε κανένα link !
Kαι να θυμάστε τη βασικότερη αρχή στο ιντερνετ:

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα

μην κάνεις κλικ σε ό,τι σου στέλνουν !

και μερικές χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους:

Ενεργοποιήστε την αναθεώρηση δημοσιεύσεων στις οποίες σας προσθέτουν με ετικέτα οι φίλοι σας (Πηγαίνετε επάνω δεξιά εκεί που λέει αρχική σελίδα και δίπλα επιλέγετε τις ρυθμίσεις απορρήτου. Οταν το πατησετε θα σας βγάλει ένα παραθυρο.
Αριστερα γράφει Χρονολόγιο και προσθήκη...Οταν το πατήσετε, επάνω στο κέντρο γραφει Ρυθμίσεις Χρονολογίου και ετικετών
από κάτω έχει τα εξής :
Ποιοι μπορούν να προσθέσουν περιεχόμενο στο Χρονολόγιό μου;
Επεξεργασία
Ποιος μπορεί να δημοσιεύει στο Χρονολόγιό σας;
Φίλοι
Επεξεργασία
Θέλετε να αναθεωρείτε τις δημοσιεύσεις στις οποίες σας προσθέτουν με ετικέτα οι φίλοι σας, πριν εμφανιστούν στο Χρονολόγιό σας;
Ενεργοποιημένη
Επιλέξτε να είναι ενεργοποιημένη !!!!!! και μετά πατήστε Κλείσιμο ! Οπότε θα σας ζητείται πάντα άδεια αν κάποιος θέλει να σας προσθέσει με ετικέττα !!! Οταν βλέπετε κάτι περίεργο αγνοήστε το ή πατήστε απόκρυψη !!!!
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα δωρεάν online σκανάρισμα του υπολογιστή σας, με το εργαλείο της eset, εδώ http://www.eset.com/gr/home/products/online-scanner/
ή να βάλετε τη Norton να ελέγξει όλες τις δημοσιέυσεις στο profil σας
https://apps.facebook.com/nortonsafeweb/

http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: