Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πλήρες report Αγώνα – GP Μαλαισίας

 

Ο Sebastian Vettel θριάμβευσε σε μια συναρπαστική μάχη κατά του Mark Webber για να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη της σεζόν στη Μαλαισία.

Με την βροχή να έχει πέσει πριν τον αγώνα των 56-γύρων, η πίστα ήταν πολύ υγρή στην αρχή. Αυτό, όμως, δεν επηρέασε τον Vettel που έμεινε μπροστά στην εκκίνηση από την pole position παρά το γεγονός ότι τον ακούμπησε στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του ο Fernando Alonso.

Ο οδηγός της Ferrari έσπασε το μπροστινό φτερό του με την επαφή αυτή με το αυτοκίνητό του Vettel στη δεύτερη στροφή, και δεν μπήκε στα pit για αλλαγή της πτέρυγας, έτσι αμέσως μετά με την έναρξη του δεύτερου γύρου στο τέλος της 1η ευθείας λόγω της μεγάλης πίεσης από την τελική ταχύτητα κατέρρευσε τελείως η αεροτομή, την πάτησε το μονοθέσιο και ο Alonso συνέχισε ευθεία στο χαλίκι και έξω από το grand prix.

Με την πίστα να στεγνώνει, ο Vettel ήταν ο πρώτος από τους ηγέτες που μπήκε στα pits, ενώ ο Webber ήρθε λίγους γύρους αργότερα. Αυτό έδωσε στο Αυστραλό ένα μικρό πλεονέκτημα αν και ο αγώνας όσο προχωρούσε είδε τον Vettel να φτάνει πίσω από τον team-mate του, πριν τελικά τον περάσει στον 46ο γύρο.

Ήταν μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των δύο, αλλά ακούσαμε το team radio της Red Bull από τον Christian Horner να λέει πως «αυτό είναι ανόητο, Seb».

Όταν βρέθηκε στη κορυφή ο Vettel ξέφυγε μακριά για να διεκδικήσει την νίκη στο GP Μαλαισίας κατά τέσσερα δευτερόλεπτα από τον Webber.

Πίσω από τις Red Bulls ήταν άλλος πόλεμος team mate με τον Lewis Hamilton να μένει μπροστά από τον Nico Rosberg μετά και από εντολές του Ross Brawn για να ανέβει στο podium, παρά τα προβλήματα εξοικονόμησης καυσίμου που είχε ο βρετανός και τον ταχύτερο ρυθμό του Γερμανού.

Την πέμπτη θέση πήρε ο Felipe Massa, ο οποίος πέρασε τον Romain Grosjean με φρέσκα τα ελαστικά του, μόλις τρεις γύρους από το τέλος, ενώ οι Kimi Raikkonen και Nico Hulkenberg ολοκλήρωσαν την κορυφαία οκτάδα.

Υπήρχαν επίσης οι πρώτοι βαθμοί για τον Sergio Perez, ο οποίος έκανε pitstop στον προτελευταίο γύρο, και τον Jean-Eric Vergne στη δέκατη θέση, ενώ Force India είχε ένα μελαγχολικό απόγευμα με το εμπρός αριστερό ελαστικό να δημιουργεί ζητήματα στα pit stops και στους δύο οδηγούς που τελικά εγκατέλειψαν…

Χρόνοι-Αποτελέσματα Αγώνα – GP Μαλαισίας

http://f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: