Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: 150 νέοι λαχανόκηποι από το ΑΠΘ

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα

 

 

 

Άλλοι 150 λαχανόκηποι σε έκταση του ΑΠΘ θα παραχωρηθούν φέτος από τη Γεωπονική Σχολή του πανεπιστημίου σε κατοίκους της πόλης προκειμένου να καλλιεργήσουν τα δικά τους βιολογικά λαχανικά.

Ο κάθε κήπος θα έχει έκταση 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα θα ανέλθει στα 120 ευρώ ετησίως ενώ ο κάθε καλλιεργητής θα έχει δικαίωμα παραμονής έως και για 3 έτη.

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο ταμείο του αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Στους χρήστες θα παρέχονται συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής και γεωπόνο - βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-473842 καθώς και στον ιστότοπο www.agroctima.auth.gr.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 12.00, στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση θα συμπεριληφθούν οι αιτήσεις όσων δεν κληρώθηκαν κατά την περσινή χρονιά οι οποίοι δεν απαιτείται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση. 

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: