Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Έφτιαξαν εικόνα του Αυγουστίνου Καντιώτη ως «Άγιος Φλωρίνης» !

 

Την αντίδραση ακόμη και ανθρώπων που έζησαν κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, έχει προκαλέσει η ύπαρξη εικόνας που τον εμφανίζει ως… Άγιο.Αυτή η εικόνα που τιτλοφορείται «Ο Αγιος Αυγουστίνος, Φλωρίνης» και εμφανίζει τον γνωστό Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος Αυγουστίνο Καντιώτη ως έναν από τους Αγίους της Εκκλησίας, αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ιδιαίτερα, στάθηκε ικανή να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, που δημοσιεύει το dogma.gr η εικόνα είναι ξεκάθαρη και έχει όλα τα χαρακτηριστικά, της βυζαντινής αγιογραφίας. Ο μακαριστός Καντιώτης έχει φωτοστέφανο και τιτλοφορείται Άγιος.

Το dogma.gr μίλησε με τον διάδοχο του Αυγουστίνου Καντιώτη, στη Μητρόπολη Φλωρίνης. Ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του επί σειρά ετών γνώριζε για την ενέργεια αυτή και δεν ήταν καθόλου σύμφωνος. «Αν ζούσε ο Αυγουστίνος δεν θα επέτρεπε τέτοια πράγματα» σημείωσε, στο ΔΟΓΜΑ συμπληρώνοντας πως ναι μεν ο Αυγουστίνος Καντιώτης ζούσε ως Άγιος, αλλά «από τη στιγμή που η Εκκλησία δεν τον έχει κατατάξει στους Αγίους δεν είναι σωστό να δημιουργούνται εικόνες»

Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η εικόνα του «Αγίου» Αυγουστίνου είναι άγνωστος.

Άλλοι την αποδίδουν σε υπέρμετρη αγάπη και βεβαιότητα για την αγιότητα του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί για προσπάθεια εμπορευματοποιήσεως μιας μεγάλης εκκλησιαστικής προσωπικότητας που ακόμη και μετά θάνατον εξακολουθεί να έχει ακροατήριο.

Σε κάθε περίπτωση εκτός από ελάχιστους που δεν βρίσκουν κάτι το μεμπτό σε αυτό, οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που πράγματι θεωρούν «Άγιο» τον Αυγουστίνο Καντιώτη, θεωρούν πως μια τέτοια ενέργεια λίγα μόλις χρόνια μετά την κοίμηση του, μόνο κακό μπορεί να κάνει.

dogma.gr

 

το διαβάσαμε εδώ:http://fouit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: