Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Άργος Ορεστικό:Εκδηλώσεις Ημέρας Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 

Το Δ.Σ της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνει το Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου 2013, ως ελάχιστο φόρο τιμής των 353.000 θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

  • Ώρα 19:00 μ.μ Ομιλία με τον Δρ. Μαλκίδη Θεοφάνη με τίτλο: “ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ- ΑΛΩΣΗ, Μνήμη Γενοκτονίας και Άλωσης ή Άλωση της μνήμης; “

Την ομιλία θα πλαισιώσουν οι χορωδίες:

  • Παραδοσιακή χορωδία Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας.
  • Χορωδία του Μορφωτικού συλλόγου ‘’ Η Ορεστίς ’’.
  • Χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών Άργους Ορεστικού ‘’ Η Κύζικος ’’.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο λυράρης της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού Γαβριάς Νικόλαος με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

Η ανωτέρω εκδήλωση τελείται σε συνδιοργάνωση με τον Μορφωτικό σύλλογο ‘’ Η Ορεστίς ‘’ και τον σύλλογο Μικρασιατών Άργους Ορεστικού ‘’ η Κύζικος ‘’.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

  • Ώρα 9:00 π.μ Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο υπέρ των 353.000 σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

- Ώρα 11:00 π.μ Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους στο μνημείο Εθνικής Αυτογνωσίας του Ποντιακού Ελληνισμού Άργους Ορεστικού. Ακολουθεί ομιλία με θέμα ‘’Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού‘’ με ομιλητή τον κο Χατζηκυριακίδη Νικόλαο.

Με τιμή

Το Δ.Σ

http://kee-tzides.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: