Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Απεριόριστη διαφήμιση και εμφανίσεις των υποψηφίων στα μέσα

 

Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αίρονται οι περιορισμοί για τον αριθμό εμφανίσεων των υποψηφίων δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων σε «πάσης φύσεως εκπομπές δημοσίων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες».
Όπως αναφέρει η τροπολογία , η μικρή διάρκεια την προεκλογικής περιόδου σε συσχετισμό με τον ικανό αριθμό συνδυασμών, που παρατηρείται πως συμμετέχουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ιδίως σε περιφέρειες και δήμους με μεγάλο αριθμό πολιτών, καθιστό προφανώς δυσχερή τη δυνατότητα των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων να επικοινωνήσουν με αυτούς εκθέτοντας τα προγράμματά τους, στην οποία προδήλως συμβάλλει σημαντικά η εμφάνισή τους σε ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και σελίδες.
Εξάλλου, ο εύλογος περιορισμός των εκλογικών δαπανών αποκλείει την πλειονοψηφία τους από τη χρήση και πολλές φορές κατάχρηση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημιστικών μηνυμάτων, καθώς και των διαδικτυακών τόπων και σελίδων, με αποτέλεσμα η αναφερθείσα δυσχέρεια επικοινωνίας να οδηγεί σε καθοριστική αδυναμία πληροφόρησης των πολιτών για τα αντίστοιχα προγράμματα, ώστε δημιουργείται αληθινό έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επισημανθείσα παθογένεια, προτείνεται η παρούσα ρύθμιση, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων να επικοινωνούν με τους πολίτες και αντιστοίχως των πολιτών να πληροφορούνται από αυτούς σχετικά με τα προγράμματά τους και την εν γένει δραστηριότητά τους χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων.
Η σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο που αφορά στον προληπτικό έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.
dikaiologitika.gr

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2014/04/blog-post_1548.html#ixzz30GWvRCFZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: