Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

4η Κολυμβητική Συνάντηση– Ποδηλασία – Ορειβασία «Λίμνης Βράχου»


 

Σε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, αυτό της τεχνητής λίμνης του Βράχου να κυκλώνεται από τον ορεινό όγκο των Οντρίων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και φέτος η 4η κολυμβητική συνάντηση – ποδηλασία – ορειβασία «Λίμνης Βράχου», στις 7 και 8 Ιουνίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Συλλόγου Γόνων Βράχου με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Ν. Καστοριάς και του Συλλόγου Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 20:00΄, στην πλατεία του χωριού, με σεμινάριο Μανιταρογνωσίας, από το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και ομιλητή της τον Φώτη Παρασκευαϊδη.

Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, στις 08:00, από την πλατεία του χωριού, με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών, ομάδα πεζοπόρων θα ξεκινήσει την περιήγησή της στο βουνό Όντρια, όπου θα καταλήξει στο Φράγμα της λίμνης Βράχου για την παρακολούθηση της κολύμβησης (13:00).

Οι φίλοι/ες του ορεινού ποδηλάτου, μπορούν να ανακαλύψουν διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών – ποδηλατών. Ώρα αναχώρησης: 09:00΄ από τη γέφυρα του Φράγματος.

Οι συμμετέχοντες στην ορειβασία – πεζοπορία αλλά και στην ποδηλατική περιήγηση, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως το πυκνό δάσος των Οντρίων, με τα μοναδικά μονοπάτια, να θαυμάσουν εντυπωσιακά τοπία αλλά και τη θέα από ψηλά που «κόβει την ανάσα».

Ο κολυμβητικός περίπλους, ο οποίος ξεκινά στις 13:00΄, υπάγεται στην κατηγορία «Κολύμβηση Μακρινών Αποστάσεων», επιδιώκει δε, να κάνει γνωστή μια από τις νεότερες τεχνητές λίμνες της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής του ομώνυμου Φράγματος Βράχου, η λειτουργία του οποίου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Σε υψόμετρο 950 μέτρων, οι φίλοι της κολύμβησης καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1.500 μέτρων, στην τεχνητή λίμνη Βράχου, στο βουνό Όντρια (οροσειρά του Βοίου), ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το χωριό Βράχος Καστοριάς και 24 χιλιόμετρα νοτιότερα του Άργους Ορεστικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Βίκυ Αδαμοπούλου (6974530706) vasidam123@gmail.com ,

Αλέξανδρος Σαμαράς (6972 020175) asamaras@mou.gr

http://www.kastoria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: