Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τάρτα με φρούτα

 

Θα χρειαστούμε:
για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 αυγό

για την κρέμα:


μπορούμε να αγοράσουμε μια κρέμα σε σκόνη και να τη φτιάξουμε με τις οδηγίες της συσκευασίας είτε να τη φτιάξουμε εμείς. Μπορείτε να δείτε συνταγή για κρέμα ζαχαροπλαστικής εδώ:

για το σιρόπι (τζελ):
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια

Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε τη ζάχαρη, με το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Προσέχουμε όμως να μη ρίξουμε πάρα πολύ αλεύρι γιατί η ζύμη θα σφίξει αρκετά και δε χρειάζεται. 

Απλώνουμε τη ζύμη είτε κατευθείαν σε μια φόρμα μεγάλη (όχι φόρμα δαχτυλίδι) ή σε ταρτιέρα με τα δάχτυλα, είτε την ανοίγουμε πρώτα με έναν πλάστη και την απλώνουμε μετά .Θα πρέπει το πάχος να είναι περίπου ένα εκατοστό. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

Όταν τη βγάλουμε και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, απλώνουμε επάνω τηνκρέμα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια βάζουμε τα φρούτα από πάνω. Μέσα στην κρέμα μπορούμε να ανακατέψουμε κομμάτια από ροδάκινο, βερίκοκο ή κεράσι. Καλύτερα να μη βάλουμε πολύ υγρά φρούτα γιατί θα χαλάσει την κρέμα. Για να δείτε συνταγή για την κρέμα ζαχαροπλαστικής πατήστε εδώ:

Την κρέμα καλύτερα να τη φτιάξουμε πριν βγάλουμε την τάρτα για να προλάβει να σταθεί. 

Αφού λοιπόν, έχουμε απλώσει τα φρούτα πάνω και μέσα στην κρέμα, περιμένουμε να σταθεί και περιχύνουμε με το τζελ. Αν χρησιμοποιήσουμε σιρόπι (τζελ) για να τα καλύψουμε τα φρούτα το βράζουμε μέχρι να δέσει και μόλις κρυώσει καλύπτουμε την τάρτα με αυτό. Διατηρούμε στο ψυγείο.

http://spitimouspitakimou0.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: