Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: Χορήγηση επιδόματος λουτροθεραπείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

 

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι καλύπτει 15 λουτροθεραπείες και αποζημιώνει μέχρι 150 ευρώ για τη λουτρική περίοδο από 01-06 έως 31-10-2014. 

Το καταβληθέν ποσό εξόδων λουτροθεραπείας για την πραγματοποίηση δεκαπέντε (15) λούσεων έχει οριστεί από τον Ε.Κ.Π.Υ. σε 150 ευρώ και σε καμία

περίπτωση δεν μπορεί να το υπερβαίνει, ενώ σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν λιγότερες λούσεις θα αποδίδεται ποσό που αντιστοιχεί στις πραγματοποιούμενες κατά αναλογία λουτροθεραπείες.

Δικαίωμα για τη λήψη λουτροθεραπείας έχουν οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από: 

1. Αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις, με προσβολή του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν βρίσκονται σε οξύ στάδιο. 

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται παθήσεις όπως: 

Ρευματοειδή αρθρίτιδα

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος

Συστηματική σκλήρυνση

Πολυμυοσίτιδα - Δερματίτιδα

Ρευματική πολυμυαλγία

Μεικτή νόσος του συνδετικού ιστού

2.    Μετατραυματικές δυσκαμψίες, μετατραυματική αρθρίτιδα.

3.   Δερματοπάθειες (ψωρίαση, χρόνιο έκζεμα και χρόνια διάχυτη νευροδερματίτιδα)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να λάβουν το επίδομα λουτροθεραπείας) καθορίστηκαν ως εξής: 

Ιατρική γνωμάτευση (ιατρού ειδικότητας Ορθοπαιδικού για ορθοπαιδικές παθήσεις, Ρευματολόγου για ρευματολογικές παθήσεις, Δερματολόγου για δερματοπάθειες, Κρατικού Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του ασφαλισμένου και θα αιτιολογείται αναλυτικά η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία. Η ανωτέρω γνωμάτευση δύναται να χορηγηθεί και από αντίστοιχης, ως ανωτέρω, ειδικότητας μόνιμο ή αορίστου χρόνου ιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ή συμβεβλημένο ιατρό.) 

Ιατρική γνωμάτευση (ειδικευμένου Καρδιολόγου, Κρατικού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή ιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή συμβεβλημένου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρό, από την οποία να προκύπτει η κλινική κατάσταση του ασφαλισμένου ότι δύναται και δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την διενέργεια λουτροθεραπείας.) 

Υποβολή των εισιτηρίων λούσεων. 

Βεβαίωση της λουτροπηγής, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο της, ότι η λουτροπηγή ανήκει στις αναγνωρισμένες από το Κράτος Λουτροπηγές. Από την ίδια βεβαίωση θα προκύπτουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των λούσεων, καθώς και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου διενεργήθηκαν αυτές. 

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απόδειξης παροχής υπηρεσιών του ξενοδοχείου ή του ενοικιαζόμενου δωματίου προκειμένου να διαπιστώνεται η μετάβαση και διαμονή του ασφαλισμένου στον τόπο της λουτροπηγής. Σε περίπτωση που η λουτροπηγή βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου και δεν προκύπτει διαμονή στον τόπο της λουτροπηγής, αλλά ο ασφαλισμένος μετακινείται ημερησίως από και προς τη λουτροπηγή, απαραίτητη κρίνεται η υποβολή Υπεύθυνης δήλωσης του ασφαλισμένου στην οποία θα δηλώνει ότι μετακινήθηκε τις ημερομηνίες, όπως αυτές αναφέρονται στην βεβαίωση του νομίμου εκπροσώπου της λουτροπηγής. 

  Η υποβολή των αιτημάτων των ασφαλισμένων όλων των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ φορέων θα γίνεται στις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ στην αρμοδιότητα των οποίων κατοικεί ο ασφαλισμένος.

Πηγή: http://oladeka.blogspot.com/2014/07/blog-post_6473.html#ixzz36U7hmKei

Δεν υπάρχουν σχόλια: