Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αμπελόκηποι: Aνυπαρξία διαγραμμίσεων & εγκατάλειψη (φωτογραφίες)

 

DSCN2993Δρόμοι γύρω απ’τοΧωριό:Αμπελόκηποι-ΑνυπαρξίαΔιαγραμμίσεων-Εγκατάλειψη από εποχής ΝΑ Λιάντση,τελευταίου Νομάρχη Ν.Καστοριάς

     Η διαγραμμίσεις οδών, καθιερώθηκαν σαν απαραίτητο στοιχείο ασφαλούς κυκλοφορίας στην άσφαλτο.

      Αυτό όμως φαίνεται, δεν ισχύει για βασικές οδικές αρτηρίες που συνδέουν το χωριό μας και το διασχίζουν σε κάθε

κατεύθυνση,όπως πχ.

από κόμβο Αργους Ορεστικού
προς Αμπελόκηπους,ε,εδώ υπάρχει διαγράμμιση,
μάλλον άλλοι αρμόδιοι μεριμνούν

  •      -Επαρχιακή Οδός από Διαστση Μαυροχωρίου(Γκιόλι) προς Αμπελόκηπους-Μηλίτσα-Κωσταράζι

  •      -Δημοτική Οδός από Αμπελόκηπους προς Κόμβο ΄Αργους Ορεστικού(δια μέσου Γέφυρας & Τσιφλίκι).

=======================================================================

  • -Επαρχιακή Οδός από Διασταύρωση Μαυροχωρίου (Γκιόλι) προς Αμπελόκηπους-Μηλίτσα-Κωσταράζι

Διασταύρωση “Γκιόλι” -Επαρχιακή  Προς Αμπελόκηπους,
παντελής έλλειψη διαγράμμισης

==============================================

-Δημοτική Οδός από Αμπελόκηπους προς Κόμβο ΄Αργους Ορεστικού(δια μέσου Γέφυρας & Τσιφλίκι).:Κι όμως,είναι Δρόμος με μεγάλη υπεραστική κίνηση λόγω ΕΓΝΑΤΙΑΣ………..

Δεξιά προς Αμπελόκηπους:από δώ και πέρα
“χάνεται” η διαγράμμιση,πάνω από 5-6 χρόνια

διαγράμμιση:διακρίνονται στη μέση ίχνη….

    Αυτές οι οδικές αρτηρίες, όπως φαίνονται και στην αλληλουχία των φωτογραφιών, έχουν εγκαταλειφθεί από τη διαγράμμιση παντελώς, έχει σβήσει τελείως, από την εποχή Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) που ήταν Νομάρχης ο Κώστας Λιάντσης,τελευταίος Νομάρχης Ν.Καστοριάς, που είχε φροντίσει για προμήθεια ειδικού μηχανήματος διαγράμμισης οδών και  αγόραζε και καμιά μπογιά κι έστελνε το μηχάνημα να διαγραμμίσει τους δρόμους ή να φρεσκάρει υπάρχουσες διαγραμμίσεις.Δεν χρειάζονταν “εγκρίσεις” Περιφερειακών Συμβουλίων για οτιδήποτε στον Νομό.

   ΄Εκτοτε, ήρθε η “κοσμογονία των… μεγάλων μεταρρυθμίσεων”…η …”επανάσταση Καλλικράτη”,……καταργήθηκε ο Δήμος ΄Ιωνος Δραγούμη,…..”προσαρτηθήκαμε” στον Δήμο ΄Αργους Ορεστικού, γίναμε από …”μεγάλο χωριό”,…..καταργήθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Νομός έχασε την αυτοτέλειά του, γίναμε “ΠΕ” Καστοριάς (Περιφερειακή Ενότητα-όρος με δόση”νεο-σολικισμού” ενώ η έννοια του Νομού υπήρχε και υπάρχει στην κοινή συνείδηση όλων και έτσι χρησιμοποιείται ακόμη, σε μας κατέληξε να θυμίζει περισσότεροΠΕριθώριο Καστοριάς…) και σε ποιόν να πεί κανείς τα παράπονά του?

Στην Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων, που έχει πλέον αρμοδιότητες λιγότερες από επίτροπου Εκκλησίας ή Καντηλανάφτη?

      Τι έγινε λοιπόν με τις διαγραμμίσεις ,χάλασε το μηχάνημα? Τέλειωσε η μπογιά? Δεν υπάρχουν χρήματα για άλλη μπογιά? Δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι αρμόδιοι για το ποιος έχει αρμοδιότητα?Χρειάζονται εγκρίσεις Περιφερειάρχη?

     Κι όμως προ ημερών ακούγαμε τηλεοπτικές δηλώσεις αρμόδιου Οικονομικών της Περιφ.Δυτ Μακεδονίας εκ Κοζάνης, να αναφέρει στα επιτεύγματα και …έγκριση προμήθειας χρωμάτων διαγράμμισης οδών, για άλλο Νομό (“ΠΕ”), αλλά όχι της Καστοριάς.

    Όμως και πριν απ΄αυτά, συχνά στην μετα-Λιάντση εποχή, είδαμε ανακοινώσεις “θριαμβολογίες” της Αντιπεριφέρειας ΠΕ Καστοριάς με φωτογραφίες, για…”ολοκλήρωση εργασιών διαγράμμισης οδών με τα μηχανήματα της ΠΕ Καστοριάς” αλλά φαίνεται, μάλλον αυτά δεν είχαν βρει τον δρόμο για  την περιοχή μας ή αν είχαν έρθει τους τέλειωσε η μπογιά?

ampelokipi-kastoria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: