Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

apolnarama: περί βρώμικου ο λόγος ......

Καντινα, μια λέξη που προφέροντας την οι σιελογονοι αδένες κάνουν πάρτι . Ειναι αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου και της after  διατροφής. Τα τελευταία χρονια δέχονται πόλεμο απο τα μονοπώλια των μεγάλων εταιριών επι των εθνικών οδών και τους διώχνουν, αλλα οι καντινιέρηδες σκαρφίζονται κόλπα και επιστρέφουν στις επάλξεις. Το βρώμικο στο δρόμο ειναι στολίδι και ευχάριστο σημείο ξεκούρασης απο το ταξίδι .
   Παλιότερα στην καντινα έβρισκες το κλασικό βραστό λουκάνικο που το συνόδευες με κέτσαπ , μουστάρδα και ρίγανη. Σημερα το μενού στην καντινα καλύπτει και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Το μαύρο νύχι εχει δώσει την θέση του στο πλαστικό γαντακι ενώ η λαδόκολλα αντικαταστάθηκε απο τον δίσκο και την χαρτοπετσέτα. Το λευκό αμάνικο φανελάκι σταγμενο με λάδι,μουστάρδα,κέτσαπ , αντικαταστάθηκε απο την ποδιά. Με λιγα λόγια η καντινα σημερα πληρεί  όλες τις προδιαγραφές υγιεινής εχει παραμείνει ,όμως, ο όρος ´´ΒΡΩΜΙΑΡΙΚΌ´´. Φυσικα το όλο σύνολο το συμπληρώνει ο καντινιέρης που τις περισσότερες φορές ειναι ο τύπος του ´´ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΠΑΘΆ´´, μπουρμπουρης, χωρατατζής και ευδιάθετος, έτοιμος να σου δώσει την κατάλληλη συμβουλή για το όποιο πρόβλημα σε αποσχολει.
   Σε κάθε ταξίδι που κανω εχω σταμπαρισμενες τις καντίνες και φυσικα σταματάω για καφέ ή για σάντουιτς ,ξεκούραση και ταυτόχρονα ευκαιρία να ανταλλάξεις απόψεις με τους θαμώνες ή τον καντινιέρη διευρύνοντας τον ορίζοντα των γνώσεων σου αλλα και των γνωριμιών .
     Πριν χρονια είχα καταγράψει όλες τις καντίνες που εβριςκα στο δρόμο Καςτορια-Βολος, στις επόμενες αναρτηςεις θα προςπαθειςω να καταγράψω τις καντίνες που βριςκονται στον νομό μας.
   Εν αναμονή λοιπόν.......

Η φωτογραφία ειναι απο καντινα στην Αμφίπολη 























                                                                   























                                                                   



Δεν υπάρχουν σχόλια: