Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κωσταράζι: Χωρίς την μαθητική παρέλαση και με βροχή ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

 

Με λαμπρότητα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Κωσταράζι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρωί τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία στον ενοριακό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε παρά τη βροχή και το κρύο η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων, από τον Πρόεδρο του τοπικού Διαμερίσματος, Κο Φoρέττα Κων/νο και από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωσταραζίου.    

     Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο εκπαιδευτικός Κος Σαββαρίκας Ιωάννης.

                                                              Χρόνια Πολλά!!

kostarazi news

http://kee-tzides.blogspot.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Οδηγίες για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

 

 

Οδηγίες για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

Συμβουλές για πεντανόστιμο μπακαλιάρο με κουρκούτι για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.

Για το ξαλμύρισμα

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει καλό ξαλμύρισμα γι’ αυτό και η προετοιμασία του ξεκινά 24 ώρες πριν το μαγείρεμα.

Συμβουλές:
1.    Αφαιρείτε προσεκτικά το δέρμα του μπακαλιάρου τραβώντας από τη μεριά της ουράς
2.    Κόβετε το ψάρι σε κομμάτια και τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
3.    Γεμίζετε μία μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.  Δεν ξεχνάτε να αλλάζετε το νερό κάθε 3 με 4 ώρες περίπου.
4.    Την επόμενη μέρα τον στραγγίζετε στο σουρωτήρι, πιέζετε για να απομακρυνθούν τα υγρά που έχουν απομείνει  και τέλος  τον σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί για να μπορέσει να μείνει το κουρκούτι πάνω του.
5.    Αφαιρείτε τα κόκαλα

Φτιάξε το κατάλληλο κουρκούτι

Κουρκούτι μπύρας

Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπίρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

Κουρκούτι ούζου

Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3-4 κουταλιές της σούπας ούζο

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα.

Κουρκούτι με γάλα και αυγό

Υλικά
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
150ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρις ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα
Κουρκούτι με κορν φλάουρ του Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά
150 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. αλεύρι
620 ml μπύρα
Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

Κουρκούτι με μαγιά του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά
500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
4 φακελάκια μαγιά ξερή
αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτετε στο μπολ της μπίρας. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μείγμα για 1-2 ώρες  πριν το χρησιμοποιήσετε

http://www.icookgreek.com/

διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

25 ΜΑΡΤΙΟΥ-Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι ημέρα χαράς για τους ανθρώπους, αλλά πιο πολύ είναι πανηγύρι για τον ουρανό....
ο Αρχάγγελος Γαβριήλ θυμάται την ημέρα εκείνη που κατέβηκε
για να φέρει το πιο ωραίο μήνυμα στους ανθρώπους..
Να το μάθει πρώτα η Βασίλισσα ουρανού και γης,
η πολυαγαπημένη κόρη του Θεού, η αρχόντισσα των ψυχών μας,
η πιο σπλαχνική Μάνα που γέννησε η γη,
η πιο γλυκύτατη έκφραση της εικόνας του Θεού,
ένα κοριτσάκι, ένα απλό παιδί, η Μαριάμ....
Σήμερον της σωτηρίας ημών το Κεφάλαιον, και του απ᾽ αιώνος Μυστηρίου η φανέρωσις·
ο Υιός του Θεού, Υιός της Παρθένου γίνεται, και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται.
Διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν·
Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

"25 ΜΑΡΤΙΟΥ-Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ<br /><br />Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι ημέρα χαράς για τους ανθρώπους, αλλά πιο πολύ είναι πανηγύρι για τον ουρανό....<br />ο Αρχάγγελος Γαβριήλ θυμάται την ημέρα εκείνη που κατέβηκε<br />για να φέρει το πιο ωραίο μήνυμα στους ανθρώπους..<br />Να το μάθει πρώτα η Βασίλισσα ουρανού και γης,<br />η πολυαγαπημένη κόρη του Θεού, η αρχόντισσα των ψυχών μας,<br />η πιο σπλαχνική Μάνα που γέννησε η γη,<br />η πιο γλυκύτατη έκφραση της εικόνας του Θεού,<br />ένα κοριτσάκι, ένα απλό παιδί, η Μαριάμ....<br />Σήμερον της σωτηρίας ημών το Κεφάλαιον, και του απ᾽ αιώνος Μυστηρίου η φανέρωσις·<br />ο Υιός του Θεού, Υιός της Παρθένου γίνεται, και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται.<br />Διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν·<br />Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου..<br />ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ"

https://www.facebook.com/Ipaideia?fref=nf

διαβάστε περισσότερα »

apolnarama garden care : ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ

μηχανη γκαζον

Για μια ακόμη  σεζόν είμαστε έτοιμοι για να βρεθούμε δίπλα σας στον αγώνα κατά των χόρτων!! Με οργανωμένο  συνεργείο , που αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες που έχουν να κάνουν με τον καλλωπισμό και την καθαριότητα του κήπου και του κτήματος σας.

Οι υπηρεσίες μας, όμως, δεν σταματάνε μόνο στο κομμάτι της συντήρησης, σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες αναλαμβάνουμε και τον σχεδιασμό , την κατασκευή και την φυτοτεχνική μελέτη του κήπου σας. Με συνεργαζόμενα φυτώρια , από την Καστοριά αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, στα οποία μπορούμε να βρούμε πιστοποιημένα[iso] φυτά και δέντρα για  τον  κήπο σας.

 

ARTEMIS

διαβάστε περισσότερα »

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

 

 

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου


 

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η παλαιότερη και πιο αυστηρή χρονική περίοδος νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία. Από την καθιέρωσή της, περί τον 4ο αιώνα μ.Χ., προβλέπεται κατά τα μοναχικά πρότυπα ξηροφαγία με τους πιστούς να τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα κι αυτή μετά τις 3 το μεσημέρι.

«Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας και η νηστεία αυτή είναι η πιο αυστηρή, αφού δεν επιτρέπεται ούτε το λάδι» εξηγεί στο «Βήμα» ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, κ.Παναγιώτης Σκαλτσής.

Η πρώτη από αυτές τις εξαιρέσεις γίνεται σήμερα, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Μαρτίου. Πρόκειται για μια χαρμόσυνη εορτή μέσα στην περίοδο του πένθους της Σαρακοστής και όπως εξηγεί ο κ. Σκαλτσής, «επειδή είναι θεομητορική εορτή, αφιερωμένη στην Παναγία και ως εκ τούτου ιδιαίτερα σημαντική για τα μοναχικά τυπικά, καταλύονται το ψάρι, το έλαιο και ο οίνος». Μια εξαίρεση που φαίνεται πως γενικεύθηκε - αν και σε ορισμένα κέντρα του χριστιανισμού προϋπήρχε - μετά την καθιέρωσή της το 692 μ.Χ. από την Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδο, γνωστή και ως «Εν Τρούλω Σύνοδος».

Όσον αφορά τη δεύτερη ημέρα διαφοροποίησης της νηστείας, που είναι η Κυριακή των Βαΐων, οι πατέρες της εκκλησίας δε συμμερίζονται την ίδια άποψη. Σύμφωνα με τη Στουδιτική παράδοση (Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης), επειδή η εορτή αυτή θεωρείται Δεσποτική, είναι αφιερωμένη δηλαδή στον επίγειο βίο του Ιησού, οι πιστοί καταναλώνουν και πάλι ψάρι, λάδι και κρασί. Για άλλους πατέρες όμως αυτό ισχύει μόνο την ημέρα του Ευαγγελισμού. Κατάλυση του λαδιού γίνεται και τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τα μοναχικά τυπικά, ημέρα αφιερωμένη στην παράδοση του Μυστικού Δείπνου, οπότε τελείται και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία τελείται μόλις 10 φορές το χρόνο.

Το έθιμο του μπακαλιάρου

Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διττή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, είναι ο μπακαλιάρος και μάλιστα συνοδεία της γνωστής σκορδαλιάς.

Η εξήγηση για την γευστική αυτή συνήθεια είναι αρκετά απλή κι έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία των κατοίκων της ενδοχώρας να προμηθεύονται άμεσα και οικονομικά φρέσκο ψάρι. Παρά το ότι ο μπακαλιάρος δεν είναι ένα «ελληνικό» ψάρι, καθώς απαντάται κυρίως στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού, το γεγονός ότι γίνεται παστός τον καθιστά ένα τρόφιμο φθηνό κι εύκολο στη συντήρηση.

Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή συνάμα λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας.

http://www.tovima.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ποιος είσαι εσύ, δάσκαλε, που χαλάς την πιάτσα.

 

 

sioutas_limghandler

Ντροπή σου δάσκαλε! Ακούς εκεί! Διευθυντής δημοτικού και να έχει στο σχολείο του τέτοιες συνήθειες!

Νικόλας Σιούτας το όνομά του. Είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Το πρώτο είναι οι συνήθειές του που έχει το “θράσος” να τις επιβάλλει σε μια ολόκληρη γειτονιά. Τι κάνει αυτός; Μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, κάπου στη Ν. Σμύρνη, έχουν φτιάξει ένα σχολείο όπου, άκουσον άκουσον, λειτουργούν τα εξής: ταρατσόκηπος με βιολογικούς λαχανόκηπους μαθητών, μετεωρολογικός σταθμός ενταγμένος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, αισθητήρες καταγραφής σεισμών συνεργαζόμενο με το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, λιοστάσι, σημεία ανακύκλωσης, διαδραστικούς πίνακες, κατοπτρικό τηλεσκόπιο και web radio. Επίσης έχει την απίστευτη συνήθεια να διοργανώνει “αστροβραδιές” όπου τα παιδιά με τη βοήθεια ερασιτεχνών αστρονόμων και τηλεσκοπίων παρατηρούν τα άστρα και μαθαίνουν αστρονομία και όχι ζώδια από το Άστρα και Όραμα. Σα να μην φτάνουν όλα αυτά, διοργανώνει κάθε Σάββατο απόγευμα κινηματογραφικές προβολές στο home cinema του σχολείου για παιδιά και γονείς, με είσοδο ελεύθερη.Το σχολείο γίνεται ένας χώρος χαράς, κεφιού, δημιουργίας και αγάπης για το χώρο. Και τολμά αυτός ο δάσκαλος να αμφισβητεί με τις πράξεις του εκείνη την τεράστια φιγούρα του σχολείου που γκρινιάζει ολημερίς γιατί δεν έχει μελάνι (“κι εγώ άμα είναι δεν κάνω τίποτα έτσι”), γιατί παίρνει λίγα λεφτά (λες και θα τιμωρήσεις το άσπλαχνο κράτος αν δε δουλεύεις). Ντροπή σου δάσκαλε! Χαλάς την πιάτσα! Την είδηση μάθαμε από ΤΑ ΝΕΑ απ’ όπου είναι και η φωτογραφία. Το blog του σχολείου του πιατσοχαλαστή αυτού δασκάλου είναι εδώ. Όπου μπαίνεις και ακούγεται Χατζιδάκις! Μήπως να διωχθεί σαν την άλλη τη δασκάλα με τον Κεμάλ;

πηγή http://elniplex.com/

Νικόλαος Σιούτας Δάσκαλος και εκτός της αίθουσας

Στόχος του πριν από δύο χρόνια, όταν έγινε διευθυντής, ήταν να δημιουργήσει ένα σχολείο με όραμα και ανοιχτό στην κοινωνία. Οι προσπάθειές του δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Το σχολείο είναι περιζήτητο και πολλοί γονείς επιδιώκουν να στείλουν σε αυτό τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κύτταρο ζωής για ολόκληρη τη γειτονιά. Ολα αυτά, διότι το σχολείο του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα Η εκδήλωση την οποία διοργάνωνε για χθες το βράδυ στο Αλσος Νέας Σμύρνης αποδεικνύει πόσο ανοιχτό στην κοινωνία είναι το σχολείο που διευθύνει. Στο Αλσος ήταν προγραμματισμένη η «Αστροβραδιά του 4ου»: οι μαθητές θα παρατηρούσαν τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια με τη βοήθεια ερασιτεχνών αστρονόμων. Ο Νικόλαος Σιούτας, δρ Ψυχολογίας, ειδικός παιδαγωγός και πρώην σχολικός σύμβουλος, γεννήθηκε στις Κομποτάδες Φθιώτιδας από γονείς αγρότες. Η αγάπη του για το παιδί, όπως λέει, τον οδήγησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Δίδαξε σε ορεινά μονοθέσια – διθέσια σχολεία του Νομού Βοιωτίας και έπειτα σε σχολεία της Αθήνας. Επηρεασμένος από τον Αλέξανδρο Δελμούζο άρχισε σύντομα να εφαρμόζει τις παιδαγωγικές αρχές του. «Οι ιδέες του με επηρέασαν από την αρχή της εκπαιδευτικής μου πορείας. Θεωρώ ότι ο Αλέξανδρος Δελμούζος είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της νεοελληνικής εκπαίδευσης. Η αποδέσμευση από την αυθεντία του παραδοσιακού δασκάλου, η ανάδειξη ενός συνεργατικού μοντέλου και η βιωματική μάθηση είναι αυτά που με εκφράζουν», αναφέρει. ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ. Ο εκπαιδευτικός, ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια μένει στη Ν. Σμύρνη και είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν είναι ένας δάσκαλος κολλημένος στο σχολικό πρόγραμμα, ούτε ένας διευθυντής κλεισμένος στο γραφείο του. Αεικίνητος, από τη στιγμή που βρέθηκε στη θέση του διευθυντή στο 4ο Δημοτικό Ν. Σμύρνης, στη συμβολή των οδών Κράτητος και Αποστολάκη, ψάχνει συνεχώς να βρει καινούργια πράγματα που θα εμπνεύσουν τους μαθητές. H λίστα των πρωτοποριακών δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιούνται με πρωτοβουλίες του στο 4ο Δημοτικό είναι μεγάλη. Το σχολείο διαθέτει έναν καταπράσινο ταρατσόκηπο όπου εφέτος οι μαθητές φύτεψαν τους δικούς τους βιολογικούς λαχανόκηπους. Εχει μετεωρολογικό σταθμό ενταγμένο στο δίκτυο του Meteo (του Εθνικού Αστεροσκοπείου). Εχει δικό του αισθητήρα καταγραφής σεισμών και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από το λιοστάσι που υπάρχει στο σχολείο, τους διαδραστικούς πίνακες, τα σημεία για ανακύκλωση, το κατοπτρικό τηλεσκόπιο. «Ο,τι γίνεται, γίνεται με κέφι. Αφησα μία θέση μεγαλύτερη, του σχολικού συμβούλου. Ηρθα εδώ και έβαλα ένα στοίχημα: Να κάνουμε ένα δημόσιο σχολείο που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα ιδιωτικό. Πιστεύω στο νέο σχολείο, στο βιωματικό σχολείο. Από όποιο σχολείο και αν πέρασα είχα την ίδια φιλοσοφία», τονίζει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Σιούτας προσθέτοντας ότι το δημόσιο σχολείο δεν ταυτίζεται με το μίζερο. Αισθάνεται όμως την ανάγκη να τονίσει ότι το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα στο 4ο Δημοτικό είναι προϊόν συλλογικής εργασίας «όπου ο κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Είναι η καλύτερη ομάδα με την οποία έχω συνεργαστεί στα 35 χρόνια της εκπαιδευτικής μου πορείας». Φροντίζει να ενημερώνει για το ποιος είναι ο στόχος του και στην ιστοσελίδα του σχολείου. Γράφει πάνω πάνω: «Στοχεύουμε σε ένα σχολείο που θα το αγαπούν τα παιδιά, αλλά και θα το εμπιστεύονται οι γονείς. Ενα σχολείο που θα είναι ανοικτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής βάζοντας στο κέντρο τον μαθητή. Ενα σχολείο ανοικτό σε ιδέες και καινοτόμες δράσεις. Ενα σχολείο που θα δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να ανακαλύπτει τη γνώση μέσα από ένα βιωματικό πλαίσιο. Ενα σχολείο που θα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και θα προετοιμάζει τον μαθητή για τη ζωή». Μία από τις καινοτόμες δράσεις του διευθυντή που εξέπληξαν εφέτος γονείς και μαθητές ήταν το… Σινέ Σχολείο. Εκμεταλλεύθηκε την αίθουσα home cinema του σχολείου και διοργάνωσε τέσσερις κινηματογραφικές προβολές με δωρεάν είσοδο, απογεύματα Σαββάτου. Στις προτεραιότητές του είναι να κάνει το σχολείο ελκυστικό και ευχάριστο στα παιδιά. Ετσι, το 4ο Δημοτικό υποδέχεται τους μαθητές με μουσική, ενώ μουσική ακούγεται και στα διαλείμματα. Επιδίωξη του κ. Σιούτα, ακόμη, είναι το σχολείο να μην είναι εσωστρεφές αλλά να συνεργάζεται αρμονικά με την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Με πρότασή του ξεκίνησε να λειτουργεί εφέτος το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Νέας Σμύρνης όπου είναι και υπεύθυνος. Το 2007 ο κ. Σιούτας επελέγη ως σχολικός σύμβουλος στην 7η Περιφέρεια Αθήνας. Επειτα από τέσσερα χρόνια όμως αποφάσισε να αφήσει τη θέση του σχολικού συμβούλου. Επέστρεψε στις διδακτικές αίθουσες και ανέλαβε διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης. Η απόφασή του εξέπληξε τους συναδέλφους του. «Διαφώνησα στην απόφασή του να επιστρέψει ως διευθυντής εγκαταλείποντας μια θέση θεσμικά ανώτερη. Ο Νίκος όμως είχε αποφασίσει να επιστρέψει σε χώρους που τον γεμίζουν πραγματικά και με τις καινοτόμες υπερβάσεις του να δημιουργήσει ένα δημόσιο σχολείο που το αγαπούν τα παιδιά και το εμπιστεύονται οι γονείς», θα πει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων Ιωάννης Κάππος. Αλλά και ως σχολικός σύμβουλος ο κ. Σιούτας, θυμάται ο κ. Κάππος, «συνεχώς αναζητούσε την καινοτομία και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών, ώστε το σχολείο να ξεφύγει από το συμπεριφοριστικό μοντέλο και να γίνει ένα πραγματικό σχολείο εργασίας». ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. Ο διευθυντής προσπαθεί να εκμεταλλεύεται την 35χρονη εμπειρία του στην εκπαίδευση, αλλά και τις γνώσεις του στην ψυχολογία. Στο μπλογκ του σχολείου «ποστάρει» συχνά συμβουλές και προτρέπει τους γονείς να επικοινωνούν μαζί του. «Μη διστάσετε να μου γράψετε στο e-mail θέματα που θέλετε να συμπεριλάβουμε και να αναπτύξουμε», τους γράφει. Συμβουλές προς τους γονείς δίνει και μέσω του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού του σχολείου που εγκαινίασε εφέτος. Οι δράσεις του και η συμβουλευτική προς τους γονείς είχαν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα. Οταν δίδασκε το 1983 στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Υψηλάντη Βοιωτίας είχε συνεργαστεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης σε προγράμματα στήριξης των γονέων. Στην πορεία του στον χώρο της παιδαγωγικής προσπάθησε να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και στους γονείς, εντός και εκτός σχολείου. Διαθέτει γνώσεις και για τα παιδιά με αναπηρία, αφού έχει μετεκπαιδευτεί σε αυτόν τον τομέα στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με την τηλεόραση, όπου και εκεί επίκεντρο των δύο εκπομπών που παρουσίαζε («Παιδικά χαμόγελα» και «Γονεϊκές ιχνηλασίες») ήταν το παιδί και οι γονείς. Επίσης, στο Πάντειο μετά το διδακτορικό του στην Ψυχολογία δίδαξε το μάθημα Τηλεόραση και Παιδική Ηλικία.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5019611/daskalos-kai-ektos-ths-aithoysas/ Διάδωσε το τώρα!

http://dreamfm.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η γέννηση ενός θρύλου

 

 

 

Σαν σήμερα, 21 Μαρτίου το 1960 γεννήθηκε ο Ayrton Senna Da Sylva ο οποίος έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων πιλότων στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Ο Ayrton Senna da Sylva μπορούμε να πούμε πως είναι ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Βραζιλιάνος ήρθε στη ζωή σαν σήμερα στις 21 Μαρτίου του 1960 στο Sao Paulo της Βραζιλίας. Στη Φόρμουλα 1 αγωνίστηκε 10 χρόνια ανεβαίνοντας 80 φορές στο πόντιουμ, ενώ πέρασε... 41 Κυριακές στην κορυφή του βάθρου.
Αγωνίστηκε σε 4 ομάδες (Toleman, Lotus, McLaren και Williams) και κατέκτησε 65 πολ ποζίσιονς και 3 παγκόσμιους τίτλους. Ο πρώτος αγώνας της καριέρας του ήταν το 1984 στο Grand Prix της Βραζιλίας ενώ η πρώτη του νίκη ήρθε το 1985 στην πίστα της Πορτογαλίας. Το άδοξο τέλος στην καριέρα αλλά και στη ζωή του ήρθε στην Imola στον αγώνα του Αγίου Μαρίνου την Πρωτομαγιά, του 1994.

http://www.autotriti.gr/

διαβάστε περισσότερα »

apolnarama garden care : Κλάδεμα

2015-03-14 11.40.07

Είδα καλό καιρό και είπα να κάνω καμιά δουλειά ανοιξιάτικη, έτσι συγκέντρωσα τα απαραίτητα εργαλεία και κλάδεψα την μουριά που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι.

 2015-03-14 11.40.13  2015-03-14 11.40.20 

Με την εργασία ,όμως , χρειάζεται και το καφεδάκι. Έτσι έκανα πατέντα για να πιω στραγγιστό καφέ….

 2015-03-20 18.12.53 2015-03-20 18.13.01

διαβάστε περισσότερα »

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης 2015: Σήμερα η εαρινή Ισημερία

 

Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 20 Μαρτίου (φέτος γίνεται το Σάββατο 21 Μαρτίου) και 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα), καθώς κατά την ισημερία, η νύκτα και η ημέρα έχουν περίπου το ίδιο χρονικό μήκος.
Οι ονομασίες εαρινή και φθινοπωρινή ισημερία είναι σχετικές και αφορούν στην εύκρατη ζώνη του βόρειου ημισφαιρίου, καθώς στις αντίστοιχες ημερομηνίες στο νότιο ημισφαίριο υπάρχουν εποχές είναι αντίθετες, ενώ στις δύο πολικές και την τροπική ζώνη δεν υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση εποχών.
Στην αστρονομία ισημερία καλείται η αστρική ημέρα κατά την οποία το κέντρο του ηλιακού δίσκου βρίσκεται ίσο χρονικό διάστημα πάνω και κάτω από τον ορίζοντα, διαγράφει δηλαδή ίσα τόξα (ημερήσιο και νυκτερινό), και κατά τη διάρκεια της οποίας οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν με γωνία 90 μοιρών (κάθετα) στον ισημερινό, παρουσιάζοντας έτσι μηδενική απόκλιση.
Το φαινόμενο οφείλεται στην περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο και στην κλίση του άξονα περιστροφής της. Καθώς η γη περιφέρεται γύρω από τον ήλιο και επειδή ο άξονας περιστροφής της δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς η διάρκεια της ημέρας αλλάζει. Δύο φορές το χρόνο η γη βρίσκεται σε τέτοια θέση που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν εντελώς κάθετα στον ισημερινό.
Η ανατολή του ήλιου και η δύση υπολογίζονται στα διάφορα ημερολόγια σύμφωνα με τη χρονική στιγμή που θα εμφανιστεί η πρώτη ακτίνα του ήλιου και τη χρονική στιγμή που θα εξαφανιστεί και η τελευταία ακτίνα. Αυτό σημαίνει πρακτικά, σε συνδυασμό με το μέγεθος του ηλιακού δίσκου και το γεωγραφικό πλάτος που βρίσκεται κάποιος, ότι η πραγματική ίση μέρα και ίση νύχτα δεν εμφανίζεται τις ημερομηνίες που ορίζουμε ως ισημερίες.

 

kostarazi news http://kee-tzides.blogspot.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Focus (2015) ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ

Focus (2015)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Glenn Ficarra, John Requa
ΣΕΝΑΡΙΟ : Glenn Ficarra, John Requa
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro
ΕΙΔΟΣ : Comedy, Crime, Drama
ΠΡΕΜΙΕΡΑ : 5 March 2015 (Greece)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Format
Ο έμπειρος απατεώνας Νίκι Σπέρτζον μπάζει με επιτυχία στα κόλπα τη φιλόδοξη και σέξι Τζες, την οποία εγκαταλείπει προτού αναπτύξει μαζί της μια μόνιμη σχέση. Τρία χρόνια αργότερα θα τη συναντήσει στο Μπουένος Άιρες και σε μια μεγάλη κομπίνα που σχεδιάζει, κάτι το οποίο θα περιπλέξει επικίνδυνα τα σχέδιά του.

trailer

Link 1

Link 2

Link 3

 

http://gamatotv.com/

διαβάστε περισσότερα »

Κωσταράζι : Δ΄ Χαιρετισμοί και Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

 

 

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 θα γίνει Αγρυπνία (Δ΄στάσις χαιρετισμών) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου. 


Ώρα ενάρξεως 07:00 μ.μ.

http://kostarazi24.blogspot.gr/

διαβάστε περισσότερα »

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νεαρό άτομο έπεσε μέσα στη λίμνη - Μπράβο στα παλικάρια της Αστυνομίας - Ασφαλίτες και άντρες του ΑΤ Καστοριάς την τελευταία στιγμή του έσωσαν την ζωή!!!!

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Σύμφωνα με πληροφορίες του SVOURA νεαρό άτομο χθες περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα έπεσε στη λίμνη (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στη Βόρεια Παραλία.
Ο νεαρός εκλιπαρούσε για βοήθεια, αμέσως έφτασαν ασφαλίτες και άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς όπου κατάφεραν και τον έβγαλαν ζωντανό. Στην συνέχεια ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καστοριάς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου έφτασε εγκαίρως στο σημείο.

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2015/03/blog-post_488.html#ixzz3Uv5xy3Z5

διαβάστε περισσότερα »

Αλλαγή ημέρας της λαϊκής αγοράς της Καστοριάς

 

Αλλαγή ημέρας της λαϊκής αγοράς της Καστοριάς

Αλλαγή ημέρας της λαϊκής αγοράς της Καστοριάς λόγω της εορτής της 25ης Μαρτίου
Μεταφορά της λαϊκής αγοράς Καστοριάς της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2015, για τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Πηγή: http://oladeka.blogspot.com/2015/03/blog-post_314.html#ixzz3Uv4X1EVu

διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γνωρίστε σήμερα την ηλεκτρική BMW 1602e του 1972


Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος

Στις ημέρες μας ασχολούμαστε πολύ με τα BMW i3 και BMW i8, αλλά αυτά έστω και αν είναι τα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της φίρμας με κορυφαίες δυνατότητες, δεν ήταν ούτε κατά διάνοια τα πρώτα ηλεκτρικά στο στόλο της. 

Αυτό γιατί πριν 43 χρόνια στη Γερμανία κυρίως, πολλοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τηνBMW 1602e, την πρώτη προσπάθεια ουσιαστικά της εταιρείας για ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής κινούμενο από ηλεκτρική ενέργεια. Το 1972 όπως πιθανώς θυμάστε ορισμένοι, διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου. Στη Γερμανία που ούτως ή άλλως δεν αφήνονται και πολλά πράγματα στην τύχη τους, η BMW ανέπτυξε τότε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προκειμένου οι μαραθωνοδρόμοι που θα το ακολουθούσαν να μην αναγκάζονται να εισπνέουν καυσαέρια. 

Δημιουργήθηκαν δύο τέτοια αυτοκίνητα όπως αποκαλύπτεται σήμερα και αυτό ήταν το πρώτο βήμα της βαυαρικής φίρμας στην ηλεκτροκίνηση. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με μια σειρά κλασσικών μπαταριών αυτοκινήτου και ούτε μεγάλη απόδοση σε ιπποδύναμη είχε (άγγιζε τους 43ps), ούτε και σε αυτονομία. 

Ακολουθούν δύο video, ένα του σήμερα όπου ο τεχνικός της BMW εξηγεί το concept εκείνης της εποχής και ένα παλιό με το μαραθώνιο, όπου όπως θα δείτε εκτός από την BMW 1602e υπήρχαν πάρα πολλά συμβατικά αυτοκίνητα που εμπλέκονταν στο αγώνισμα οπότε η καλή θέληση των ανθρώπων της BMW δεν απέδωσε και πάρα πολλά σε επίπεδο λειτουργίας. 

BMW_1602e_2 BMW_1602e_3 BMW_1602e_5 BMW_1602e_7

Διαβαστε ολο το αρθρο εδω :

http://www.highoctane.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πέντε (5) θέσεις εργασίας για την εκτέλεση αρχαιολογικού έργου στο Άργος Ορεστικό

 

Ανακοίνωση για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την εκτέλεση του αρχαιολογικού έργου
«Αποκατάσταση και ανάδειξη του βορειοδυτικού τμήματος του οχυρωματικού περιβόλου της Διοκλητιανούπολης» και συγκεκριμένα του εξής ανά ειδικότητα, αριθμού ατόμων, διάρκεια σύμβασης, έδρα.

 

ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών (για αναστηλωτικές εργασίες)

Πέντε (5) θέσεις

Για 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης

Άργος Ορεστικό

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην διεύθυνση: Μητροπόλεως 25, Καστοριά 52100 υπόψη κας Κοντοπούλου Αγορίτσας τηλ. 2467088200, ή στα Γραφεία της ΕΦ.Α. Καστοριάς στην Καστοριά, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών, που αρχίζει από την επομένη της καταχώρησης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr ) και του ΥΠΟΠΑΙΘ http://www.yppo.gr )_ και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της_ Υπηρεσίας (από 18/03/2015 έως και 24/03/2015) από τις 09:00 π.μ. έως και τις 13:00

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά:
α) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους και των βαθμολογούμενων τίτλων τους, συγκεκριμένα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σύμφωνα με τα ειδικά προσόντα, όπως αναφέρονται και στην παρούσα προκήρυξη πρόσληψης. Σε περίπτωση που οι τίτλοι έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή, να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.
β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. γ) Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 ,παρ. 4, Ν. 1599/1986)

agelioxoros.com

το διαβασαμε εδω:http://deskastoria.blogspot.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Αγριάδα: Φαρμακευτικές ιδιότητες

 

Couch grass-Elytrigia repens, Elymus repens, Agropyron repens, Triticum repens

Ο Culpeper το 1653 γράφει: αν και ένας κηπουρός θα έχει άλλη άποψη για την αγριάδα, ο  γιατρός κρατεί 2 στρέμματα με αγριάδα που αξίζει τα διπλά από 20 στρέμματα καρότα…

John Parkinson το 1640 γράφει: η αγριάδα όχι μόνο διαλύει τις πέτρες στην κύστη, αλλά ανοίγει και τα βουλώματα στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη, υποδεικνύοντας ότι ίσως βοηθάει να διαλύσει ακόμα και τις πέτρες στη χολή.

Στην εποχή μας

Η επιτροπή Ε, η ειδική ομάδα που εγκρίνει την ασφάλεια των βοτανικών φαρμάκων για την Γερμανική κυβέρνηση, έχει εγκρίνει την αγριάδα για τη θεραπεία της βρογχίτιδας και της λαρυγγίτιδας όπως επίσης για τις μολύνσεις της κύστης και της πέτρες των νεφρών.

Επίσης χρησιμοποιείτε μαζί με άλλα βότανα για τις αρθρίτιδες και τους ρευματισμούς.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με παραδείγματα που έχει χρησιμοποιηθεί η αγριάδα σαν φάρμακο στην Ευρώπη όπως για το συκώτι και τα προβλήματα της χολής, ακόμη και ίκτερο.

Τέλος τα ζώα … οι σκύλοι και οι γάτες το τρώνε σαν φυσικό καθαριστικό, και οι ιδιοκτήτες αλόγων την προσθέτουν στην τροφή τους για να καλυτερεύσουν το τρίχωμά τους.

Το τσάι με αγριάδα χρησιμοποιείτε για:

κυστίτιδα

ουρηθρίτιδα

μεγεθυμένο προστάτη

προστατίτιδα

πέτρες στη χολή

ερεθισμένη κύστη

διάμεση μολυσμένη κυστίτιδα

http://www.ftiaxno.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Διαμαντόπουλος: "Παίρνω βουλευτικό αυτοκίνητο λόγω των υποχρεώσεων". ΕΛΑ τώρα. «Υπάρχει εργαζόμενος που περιοδεύει "εκτός έδρας" χωρίς να του παρέχεται μέσο μετακίνησης;» !!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ???

 

Διαμαντόπουλος: Παίρνω βουλευτικό αυτοκίνητο λόγω των υποχρεώσεων

Την άποψή του για το πολύκροτο θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων που έχει διχάσει το ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, με μήνυμά του στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.  Απαντώντας ουσιαστικά σε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα «Ορίζοντες», ο κ. Διαμαντόπουλος, εξηγεί πως χρειάζεται να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο λόγω «των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη θέση που ανέλαβα, για δεύτερη φορά με την ψήφο των συμπολιτών μου»....

«Εδώ θα κάνω μια αδόκιμη σύγκριση του θεσμού του βουλευτή είμαι όμως αναγκασμένος. Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στον νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει "εκτός έδρας" να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;», γράφει ο βουλευτής απευθυνόμενος στον αρθογράφο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η μεγαλύτερη περικοπή των βουλευτικών διευκολύνσεων έγινε από την κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου έτσι ώστε ο λαός να καταπιεί ευκολότερα το "χάπι" του μνημονίου, αντιλαμβανόμενος τις περικοπές ως ισοδύναμες "θυσίες" των πολιτικών προσώπων, που προηγούμενα τους επέβαλαν πολιτικές εξαθλίωσης, τα αποτελέσματα των οποίων ζούμε καθημερινά».
Αναφορικά με τον ίδιο, ο κ. Διαμαντόπουλος εξηγεί πως «τις χρυσές εποχές της ανάπτυξης και του υπερκαταναλωτισμού, όταν οι περισσότεροι της γενιάς μου επέλεγαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο Ι.Χ. σε εκατό δόσεις και έμπαιναν στην παγίδα του δανεισμού χωρίς αντίκρισμα», ο ίδιος κυκλοφορούσε στην Αθήνα με ΜΜΜ και απέκτησε στα 31 του «ένα Ι.Χ. της δεκαετίας του 80´, 600 κ.ε» το οποίο διατηρεί ακόμη.
Τέλος, αναφορικά με την προτροπή του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα για τη χρήση με φειδώ των βουλευτικών προνομίων, ο κ Διαμαντόπουλος διευκρινίζει πως δεν συμμετέχω σε αρχηγικό κόμμα, και επειδή ως αριστερός με ελευθεριακές-σοσιαλιστικές απόψεις προερχόμενος από το κίνημα, έχω βαθειά ριζωμένη την κουλτούρα της συλλογικότητας, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου…
«Μια οφειλόμενη απάντηση στην πρόκληση για δημόσιο διάλογο του δημοσιογράφου κ.Μπατσόπουλου με θέμα την παροχή υπηρεσιακού οχήματος στις-στους βουλευτές.
(Η φωτογραφία είναι από το άρθρο του Κ.Μπατσόπουλου στην Εφημερίδα "Ορίζοντες")
Κύριε Μπατσόπουλε δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην πρόκληση δημοσίου διαλόγου από έναν δημοσιογράφο της εμπειρίας και της ιστορίας σας, στο νομό Καστοριάς.
Προφανώς σας τιμά η ενυπόγραφη κριτική, εξάλλου οι οσμές που εκπέμπουν οι ανυπόγραφοι – όπως αναφέρετε στο άρθρο σας – ψίθυροι από τα βάθη των υπονόμων, συγκινούν μόνο κοπρολάγνους της ενημέρωσης. Παρόλα αυτά μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση ο τρόπος που προσεγγίσατε το ζήτημα των υπηρεσιακών μέσων μετακίνησης των βουλευτών.
Θα ήθελα να σας επισημάνω πως η εσωτερική υποτίμηση που έλαβε χώρα τα μνημονιακά χρόνια και μετουσιώθηκε σε "κόψιμο" μισθών και συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στραγγαλισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, που εκτόξευσαν την ανεργία σε δυσθεώρητα επίπεδα ειδικά στο νομό μας, δεν έγιναν εξαιτίας της διατήρησης των βουλευτικών προνομίων (σύμφωνα με εσάς), διευκολύνσεων (σύμφωνα με την δική μου άποψη), αλλά για την διατήρηση της κερδοφορίας των λίγων και δεν θα αντιστραφεί με την κατάργηση τους. Έτσι λοιπόν χωρίς συλλογικές συμβάσεις και την προστασία που παρείχαν, εργοδότες επέβαλαν μισθούς πείνας, απειλούσαν με απόλυση και το πάρτι της ανασφάλιστης εργασίας οργίασε, αλυσίδες supermarket επέβαλαν στους εργαζόμενους των 586 euro να "πληρώνονται" μέρος του μισθού τους με προϊόντα του καταστήματος σε τιμές ραφιού, και πολλά άλλα με μόνο σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Μάλιστα θέλω να σας υπενθυμίσω φρεσκάροντας την μνήμη σας, πως η μεγαλύτερη περικοπή των βουλευτικών διευκολύνσεων έγινε από την κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου έτσι ώστε ο λαός να καταπιεί ευκολότερα το "χάπι" του μνημονίου, αντιλαμβανόμενος τις περικοπές ως ισοδύναμες "θυσίες" των πολιτικών προσώπων, που προηγούμενα τους επέβαλαν πολιτικές εξαθλίωσης, τα αποτελέσματα των οποίων ζούμε καθημερινά.
Έπειτα από τα παραπάνω θα ήθελα να σταθώ και στην κριτική που κάνατε συγκεκριμένα σε εμένα, διότι – σύμφωνα με τα γραφόμενα σας – θα περιμένατε με τα έως τώρα δείγματα γραφής μου, μια διαφορετική συμπεριφορά. Αναλογιστήκατε άραγε για ποιο λόγο επέμεινε ένας άνθρωπος σαν εμένα, που τις χρυσές εποχές της ανάπτυξης και του υπερκαταναλωτισμού, όταν οι περισσότεροι της γενιάς μου επέλεγαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο Ι.Χ. σε εκατό δόσεις και έμπαιναν στην παγίδα του δανεισμού χωρίς αντίκρισμα, κυκλοφορούσα στην Αθήνα με τα Μ.Μ.Μ και απέκτησα έν τέλη στα 31 μου χρόνια ένα Ι.Χ. της δεκαετίας του 80´, 600 κ.ε το οποίο διατηρώ ακόμη; Τι μπορεί να άλλαξε λοιπόν δραστικά τη ζωή μου έτσι ώστε να χρειάζομαι ένα σύγχρονο όχημα μεταφοράς; Προφανώς οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη θέση που ανέλαβα, για δεύτερη φορά με την ψήφο των συμπολιτών μου.
Εδώ θα κάνω μια αδόκιμη σύγκριση του θεσμού του βουλευτή είμαι όμως αναγκασμένος. Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στον νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει "εκτός έδρας" να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;
Κύριε Μπατσόπουλε θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να προτείνω πολύ εύκολα την περικοπή του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης, που τώρα πηγαίνει στο κόμμα και σε δομές αλληλεγγύης και το κόμμα να τα "βγάζει πέρα" με τις συνδρομές των μελών του και την κρατική επιχορήγηση, επίσης να μην λαμβάνουμε αποζημίωση για τις επιτροπές της βουλής. Αναρωτιέμαι όμως τι μπορεί να έπεται, διότι στο τέλος ίσως να φτάσουμε οι νέοι της τάξης μου, των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να μας αγοράσουν σπίτι να μείνουμε ή αυτοκίνητο να μετακινούμαστε, να αφήσουμε την αντιπροσώπευση της τάξης μας στους γόνους της αστικής τάξης, που θα μπορούν κάλλιστα να υπηρετούν από τη θέση του βουλευτή ακόμη και χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση...
Τέλος θέλω να επισημάνω – για να μην φανεί πως υπεκφεύγω – πως δεν συμμετέχω σε αρχηγικό κόμμα, και επειδή ως αριστερός με ελευθεριακές-σοσιαλιστικές απόψεις προερχόμενος από το κίνημα, έχω βαθειά ριζωμένη την κουλτούρα της συλλογικότητας, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα...»

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Ανοιχτός ο Μητροπολιτικός Ναός σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 για την προσκύνηση του Τίμιου Ξύλου

 

Ανοιχτός ο Μητροπολιτικός Ναός σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 για την προσκύνηση του Τίμιου Ξύλου

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπου τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού

Χριστού.

Επίσης, αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός προς προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου μέχρι τη 12η μεσημβρινή.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                       http://www.imkastorias.gr/

Πηγή: http://oladeka.blogspot.com/2015/03/16-2015.html#ixzz3UYFWRzEB

διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Η Λιάντρα (: Πικροδάφνη). Ένας θρύλος της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Γέρμα Καστοριάς

 

Κατακόκκινα άνθη Λιάντρας (: Πικροδάφνης)

    Οι γυναίκες του Γέρμα Καστοριάς είναι ιδιαίτερα φιλανθείς και γι’ αυτό φυτεύουν κι έχουν στις αυλές των σπιτιών τους μεγάλη ποικιλία όμορφων λουλουδιών και ανθοφόρων θάμνων. Στους θάμνους αυτούς όμως δεν περιλαμβάνεται η Λιάντρα (σ.σ. έτσι ονομάζεται η πικροδάφνη στον Γέρμα), διότι θεωρείται καταραμένη, όπως ομολογείται και στον χριστιανικό θρύλο που παρατίθεται ακολούθως:

    Την εποχή που σταυρώθηκε ο Χριστός ζούσε στην Ιερουσαλήμ μια κακόψυχη κι επιπόλαια γυναίκα που λεγόταν Λιάντρα. Η γυναίκα αυτή είχε το σπίτι της στο «Δρόμο του Μαρτυρίου», κοντά στον Πανάγιο Τάφο.

    Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η βαρυπενθούσα Παναγία μετέβη στο μνήμα του μονάκριβου Γιού της κι έκλαψε πικρά, με αποτέλεσμα να κοκκινίσουν απ’ τα καυτά δάκρυά της οι παρειές (:τα μάγουλα) και η μύτη της. Μετά από αρκετή ώρα θρήνου και οδυρμού στον τάφο του Χριστού, η Θεοτόκος αποφάσισε να επιστρέψει στην οικία της. Κατά την επιστροφή της πέρασε μπροστά και απ’ το σπίτι της Λιάντρας, η οποία εκείνη την ώρα καθόταν στο πεζούλι της πόρτας του και κουβέντιαζε με τις γειτόνισσές της για το φρικτό γεγονός της Σταύρωσης του Θεανθρώπου.

Ο χρυσοκέντητος Επιτάφιος του Γέρμα
ρωσικής τέχνης (18ος αιών;)

    Όταν η Λιάντρα αντίκρισε την Παναγία και είδε το κοκκινισμένο από τα δάκρυα πρόσωπο της, τη λοιδώρησε φωνάζοντας δυνατά: «κοιτάξτε τη Μαρία. Το πρόσωπό της είναι ροδοκόκκινο. Καθόλου δεν λυπήθηκε για το θάνατο του παιδιού της».

Η Παναγία, όταν άκουσε αυτά τα σκληρά λόγια της μοχθηρής Εβραίας πληγώθηκε βαθιά και γι’ αυτό την επιτίμησε λέγοντας:      «Κακόγλωσση Λιάντρα, να μεταμορφωθείς αμέσως σε φυτό και να έχεις κόκκινα άνθη σαν τα κοκκινισμένα απ’ το κλάμα μάγουλά μου και φύλλα πολύ πικρά σαν την μεγάλη πίκρα που έχω στην καρδιά μου». Και όντως αυτό συνέβη. Η γυναίκα Λιάντρα μεταμορφώθηκε πάραυτα στον ομώνυμο θάμνο με τα ερυθρά άνθη και τα πικρά φύλλα και από τότε οι Γερμανιώτισσες θεωρούν τη Λιάντρα (: πικροδάφνη) καταραμένο δενδρύλλιο και δεν το φυτεύουν στους κήπους των σπιτιών τους.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Τον παρουσιαζόμενο συγκινητικό θρύλο τον διηγιόταν η μακαρίτισσα Αναστασία Χ. Κίτσιου στις γυναίκες του Γέρμα, όταν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής «ξενυχτούσαν τον Χριστό» στον ενοριακό ναό του χωριού τους.

Ο Γέρμας Καστοριάς.

(Καταγραφή του Γιώργου Τ. Αλεξίου)

Η αείμνηστη Αναστασία Κίτσιου με τον σύζυγό της

Χρίστο που σκότωσαν άδικα οι Γερμανοί.

Ο ενοριακός ναός του Αγίου Γεωργίου στον Γέρμα.

http://fos-kastoria.blogspot.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Καστοριά: Νεαρή συμπολίτισσά μας έχει απόλυτη ανάγκη τη βοήθειά μας

 

10001-e1400074968147

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, νεαρή συμπολίτισσά μας, μητέρα ανήλικου τέκνου, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση γιατί πάσχει από  οξεία λευχαιμία.

Ως εκ τούτου έχει άμεση ανάγκη παροχής αιμοπεταλίων και παράλληλα λόγω σοβαρής οικονομικής αδυναμίας, χρήζει οικονομικής ενίσχυσης.

Παρατίθεται αριθμός λογαριασμού της στην  Τράπεζα Πειραιώς: 6090-010068-607

Για περισσότερες  πληροφορίες: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κα. Ρεσίνη Σοφία & Αγαπητού Όλγα, τηλ: 24673 50284.

http://fouit.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Καστοριά: Μεγάλη κλοπή τη νύχτα στο Λατομείο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ – Έκλεψαν 4,5 τόνους καλωδίων!

 

latomeio2Μεγάλη κλοπή στο Λατομείο της δημοτικής εταιρείας ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Όπως ανέφερε ο ηλεκτρολόγος κ.

Αλέξανδρος Τάτσης στον Χρήστο Νατσούλη στην πρωινή εκπομπή του στο ΡΑΔΙΟ ΑΝΤΕΝΝΕΣ υπολογίζεται ότι κλάπηκαν 4,5 τόνοι καλωδίων χαλκού αξίας 20.000 ευρώ.

Υπολογίζοντας  την επαναγορά των καλωδίων αυτών, η συνολική ζημιά ανέρχεται στις 45.000 ευρώ!!! (χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της επανατοποθέτησης)

http://fouit.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου

 

 

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Ένα γλυκό που λατρέψουν σίγουρα οι μικροί μας φίλοι και θα γίνει το αγαπημένο επιδόρπιο των μεγάλων.

Υλικά συνταγής
  • Για το μπισκοτογλυκό:
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 80 γρ. σκόνη κακάο
  • 60 γρ. κονιάκ [*]
  • 1 καψουλίτσα σκόνη βανίλιας
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 50 γρ. κουβερτούρα σε φλύδες για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το μπισκοτογλυκό: Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε τη μαργαρίνη και μόλις λιώσει κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αβγά, την ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια, 1/3 της ποσότητας του κονιάκ και ανακατεύετε καλά. μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια λεία αφράτη κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Βάζετε σε μια πιατέλα ένα στρογγυλό τσέρκι 24 εκ. περίπου ή αν δεν έχετε τσέρκι βάλτε σε αντίστοιχο ταψάκι λαδόχαρτο [για να ξεφορμάρετε εύκολα] και στρώστε το καλά στη βάση και στα τοιχώματα.
  3. Στο ταψάκι βάζετε σε στρώσεις, πρώτα τα μπισκότα στη βάση, αν δεν καλύπτεται πλήρως η βάση σπάστε μερικά μπισκότα και καλύψτε, ραντίζετε με ένα πινέλο τα μπισκότα με λίγο κονιάκ και καλύπτετε τα μπισκότα με μια στρώση σοκολατένια κρέμας και τη στρώνετε με σπάτουλα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι με μπισκότα. [Αν θέλετε να είναι μαλακά τα μπισκότα ραντίστε τα και με λίγο νερό]. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώνει.
  4. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος. Μόλις η κρέμα γάλακτος έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο και γυαλιστερό.
  5. Ρίξτε πάνω από το μπισκοτογλυκό μια λεπτή στρώση γλάσου σοκολάτας και στρώστε τη με μια σπάτουλα ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα. Το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας το κρατάτε για να γαρνίρετε το γλυκό όταν το σερβίρετε. [**]
  6. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και κρατείστε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Για να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ταψί το αλείφετε γύρω-γύρω με τη βοήθεια ενός πινέλου με λίγο γλάσο σοκολάτας και τοποθετείτε όρθια μερικά ολόκληρα μπισκότα πτι μπερ. Σπάστε 2-3 μπισκότα και γαρνίρετε στη κορυφή, κόψτε με ένα μαχαίρι φλύδες σοκολάτας και γαρνίρετε με αυτές και ζάχαρη άχνη. Κόβετε και σερβίρετε τα κομμάτια, περιχύνοντάς τα με γλάσο σοκολάτας.

[*] Αν σερβίρετε σε μικρά παιδιά αντικαταστείστε τα 60 ml κονιάκ με 3-4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού.

[**] Αν προτιμάτε περιχύστε με όλο το γλάσο το γλυκό χωρίς να κρατήσετε για γαρνίρισμα. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιείστε 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και 150ml κρέμα γάλακτος.

ψυγείου συνταγές σοκολάτα Πτι μπερ μπισκοτογλυκό μπισκότα κουβερτούρα επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

Πηγή:www.mygreekdish.com

 Sintayes.gr

διαβάστε περισσότερα »

Το Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης ( Βίντεο)

 

Με την οικονομική υποστήριξη που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κωσταραζίου, δόθηκε η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά του Σχολείου, η παρακολούθηση της νέας εξαιρετικής θεατρικής παράστασης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με τίτλο η «Αργοναυτική εκστρατεία».

Επτά ταλαντούχοι ηθοποιοί της νέας γενιάς ερμηνεύουν με πάθος είκοσι έξι ρόλους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους μικρούς θεατές.Τρεις και τέσσερις ρόλους ο καθένας.Τον κάθε ρόλο που ερμηνεύουν τον ζούνε. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους.

Η Αργοναυτική εκστρατεία με λίγα λόγια

Ο σκοπός της Αργοναυτικής εκστρατείας ήταν να φέρουν στον βασιλιά Πελία το Χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα (Αία), η οποία βρισκόταν στο βάθος της Μαύρης Θάλασσας.
Το Χρυσόμαλλο δέρας ανήκε στο κριάρι, στο οποίο ανέβηκε ο Φρίξος, για να ξεφύγει από τον πατέρα του, βασιλιά του Ορχομενού της Βοιωτίας, και την μητριά του, που ήταν έτοιμοι να τον θυσιάσουν. Ο Φρίξος τελικά έφθασε στην αυλή του βασιλιά Αιήτη, ο οποίος τον δέχθηκε με τιμές και του έδωσε την κόρη του για γυναίκα. Όταν ο Φρίξος θυσίασε το κριάρι στον Δία, χάρισε το δέρμα του στον Αιήτη, ο οποίος το κρέμασε σε μια βαλανιδιά στο άλσος του Άρη και έβαλε έναν δράκοντα να το φυλά, μέρα και νύχτα.
Η αιτία της αργοναυτικής εκστρατείας ήταν η ακόλουθη: Ο βασιλιάς Πελίας της Λοκρίδας στην Θεσσαλία, είχε λάβει χρησμούς ότι θα βρει τον θάνατο από έναν απόγονο του Αιόλου και να φυλάγεται από έναν άνδρα, που θα φοράει ένα σανδάλι. Όταν ο Πελίας είδε τον Ιάσονα μπροστά του, να φοράει ένα σανδάλι μόνο στο δεξί του πόδι, για να τον απομακρύνει από κοντά του, του έδωσε εντολή να φέρει πίσω το Χρυσόμαλλο δέρας.
Στην εκστρατεία πήραν μέρος όλοι οι ήρωες της Ελλάδος, πενήντα τον αριθμό, συμπεριλαμβανομένου και του Ηρακλή. Ανάμεσα τους ήταν οι Διόσκουροι, Κάστωρ και Πολυδεύκης, ο Ίδας και Λυνκέας, ο Ορφέας, ο Πηλέας, ο Μελέαγρος, ο Τυδέας, ο Αμφιάραος, και η κυνηγός Αταλάντη, η μόνη γυναίκα.
Ο αρχηγός της εκστρατείας ήταν ο Ιάσονας και όταν ζήτησαν από τον Ηρακλή, ο οποίος είχε μόλις φέρει σε πέρας τον άθλο του Ερυμάνθου κάπρου, να αναλάβει την αρχηγία, δεν το δέχθηκε.
Το πλοίο για το ταξίδι, το κατασκεύασε ο Άργος, ο γιος του Φρίξου, από τον οποίον πήρε και το όνομα του, Αργώ.  Ήταν φτιαγμένο από έλατα του όρους Πηλίου, υπό την καθοδήγηση της θεάς Αθηνάς. Είχε πενήντα κουπιά και στην πρύμνη η Αθηνά είχε τοποθετήσει ένα κομμάτι από την ιερή ομιλούσα βαλανιδιά των Δοδόνων.
Απέπλευσαν από τις Παγασές, το λιμάνι της Ιωλκού. Όταν το πλοίο έφθασε στην Μυσία, ο Ύλας, ο σύντροφος του Ηρακλή χάθηκε, ενώ πήγε να φέρει νερό και ο Ηρακλής έμεινε πίσω για να τον βρει και έτσι δεν πήρε άλλο μέρος στην εκστρατεία.
Οι αργοναύτες μετά από πολλές περιπέτειες έφθασαν στο στόμιο του ποταμού Φάση, στην Κολχίδα.
Εκεί, ο βασιλιάς Αιήτης υποσχέθηκε να τους δώσει το χρυσόμαλλο δέρας, εάν ο Ιάσονας έσπερνε πρώτα τα εναπομένοντα δόντια του δράκοντα, τα οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει ο Κάδμος στις Θήβες και να ζέψει τα δύο βόδια που έβγαζαν φωτιές από τα ρουθούνια τους και είχαν ατσάλινα πόδια.
Ο Ιάσονας με την βοήθεια της Μήδειας, της κόρης του Αιήτη, η οποία τον είχε ερωτευθεί, κατάφερε να πάρει το χρυσόμαλλο δέρμα. Μαζί με την Μήδεια, πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Ο Άψυρτος, ετεροθαλής αδελφός της Μήδειας, τους ακολούθησε με τον στόλο των Κόλχων αλλά έπεσε σε ενέδρα του Ιάσονα με την βοήθεια της Μήδειας και αφού τον σκότωσαν, συνέχισαν το ταξίδι τους, έπεσαν σε μια μεγάλη φουρτούνα και βρέθηκαν στην Ιταλία.
Κατά μια άλλη εκδοχή η Μήδεια πήρε μαζί της τον Άψυρτο στην Αργώ. Ο πατέρας της ανακαλύπτοντας το τολμηρό εγχείρημα της τους κατεδίωξε με τον στόλο. Όταν η Μήδεια είδε να τους πλησιάζουν, σκότωσε τον αδελφό της και αφού τον τεμάχισε,  πέταξε τα μέλη του στη θάλασσα. Ο Αιήτης προσπαθώντας να  περισυλλέξει τα κομμάτια του γιού του καθυστερούσε και έτσι κατόρθωσαν να διαφύγουν την καταδίωξη.
Τελικά ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες μετά από πολλές περιπέτειες έφθασαν πίσω στην Ιωλκό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ video:

https://www.youtube.com/watch?v=8Iw0D-pB7wc

 

kostarazi news  http://kee-tzides.blogspot.gr/

διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥΟΤΑ ΤΣΑΚΩΝΑΣ - 1984

 

 

Ο μοναδικος Κωστας Τσακωνας παρουσιαζει το νεο μοντελο - φορτηγακι Hi - Lux της Toyota

ΔΕΙΤΕ ΤΟ video:

https://www.youtube.com/watch?v=C8zSXl06fKE


http://www.apaixto.gr/
διαβάστε περισσότερα »

Όλες τις παλιές διαφημίσεις θα τις βρείτε εδώ.....

Όλες τις παλιές διαφημίσεις θα τις βρείτε εδώ.....

....και σας καλούν να τις εξερευνήσετε

Πάνω από 100.000 παλιές διαφημίσεις, αφίσες κ.α. που σας καλούν να τις εξερευνήσετε, να ρίξετε μια ματιά πίσω στο χρόνο, ταξινομημένες σε κατηγορίες και χρονολογικά (1900 – σήμερα), γιαυτό

πατήστε εδώ

http://antidimos.blogspot.com/

διαβάστε περισσότερα »