Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΦΕΡΑΝ ΧΡΥΣΑ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ

Με πρωτιές επέστρεψαν απο τους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που έγιναν στην θεσσαλονικη .
Οι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
ΣΤΕΡΓΙΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Συγχαρητήρια στα ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΠΙΑ του ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ αλλα και στους συναθλητές τους





διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: Την Τρίτη τα σχολεία θα ειναι κλειστά ενώ αύριο θα διανεμηθούν ΔΩΡΕΑΝ εισητηρια για το Λούνα Παρκ στους μαθητες






Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ανακοίνωσε από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι σχολικές μονάδες του Δήμου, την Τρίτη 29 του μήνα και τελευταία μέρα της ετήσιας εμποροπανήγυρης, δεν θα λειτουργήσουν. 
Αύριο, Δευτέρα,  θα ανακοινώσει γραπτώς και επισήμως την απόφασή του, η οποία θα πρέπει να επισημάνουμε, έχει την καθολική  αποδοχή τόσο των γονέων όσο και του κόσμου γενικότερα.

Επίσης, αύριο Δευτέρα, ο Δήμος Άργους Ορεστικού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  θα διανείμει δωρεάν εισιτήρια για το Λούνα Παρκ, σε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για την ψυχαγωγία τους την τελευταία μέρα του πανηγυριού.

leconomidis.blogspot.gr


διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

apolnarama: περί βρώμικου ο λόγος ......

Καντινα, μια λέξη που προφέροντας την οι σιελογονοι αδένες κάνουν πάρτι . Ειναι αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου και της after  διατροφής. Τα τελευταία χρονια δέχονται πόλεμο απο τα μονοπώλια των μεγάλων εταιριών επι των εθνικών οδών και τους διώχνουν, αλλα οι καντινιέρηδες σκαρφίζονται κόλπα και επιστρέφουν στις επάλξεις. Το βρώμικο στο δρόμο ειναι στολίδι και ευχάριστο σημείο ξεκούρασης απο το ταξίδι .
   Παλιότερα στην καντινα έβρισκες το κλασικό βραστό λουκάνικο που το συνόδευες με κέτσαπ , μουστάρδα και ρίγανη. Σημερα το μενού στην καντινα καλύπτει και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Το μαύρο νύχι εχει δώσει την θέση του στο πλαστικό γαντακι ενώ η λαδόκολλα αντικαταστάθηκε απο τον δίσκο και την χαρτοπετσέτα. Το λευκό αμάνικο φανελάκι σταγμενο με λάδι,μουστάρδα,κέτσαπ , αντικαταστάθηκε απο την ποδιά. Με λιγα λόγια η καντινα σημερα πληρεί  όλες τις προδιαγραφές υγιεινής εχει παραμείνει ,όμως, ο όρος ´´ΒΡΩΜΙΑΡΙΚΌ´´. Φυσικα το όλο σύνολο το συμπληρώνει ο καντινιέρης που τις περισσότερες φορές ειναι ο τύπος του ´´ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΠΑΘΆ´´, μπουρμπουρης, χωρατατζής και ευδιάθετος, έτοιμος να σου δώσει την κατάλληλη συμβουλή για το όποιο πρόβλημα σε αποσχολει.
   Σε κάθε ταξίδι που κανω εχω σταμπαρισμενες τις καντίνες και φυσικα σταματάω για καφέ ή για σάντουιτς ,ξεκούραση και ταυτόχρονα ευκαιρία να ανταλλάξεις απόψεις με τους θαμώνες ή τον καντινιέρη διευρύνοντας τον ορίζοντα των γνώσεων σου αλλα και των γνωριμιών .
     Πριν χρονια είχα καταγράψει όλες τις καντίνες που εβριςκα στο δρόμο Καςτορια-Βολος, στις επόμενες αναρτηςεις θα προςπαθειςω να καταγράψω τις καντίνες που βριςκονται στον νομό μας.
   Εν αναμονή λοιπόν.......

Η φωτογραφία ειναι απο καντινα στην Αμφίπολη 























                                                                   























                                                                   



διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

apolnarama: ΛΙΓΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ...........

Μιας και αναφερθήκαμε χθες για τα βρωμιαρικα made in USA , σκέφθηκα να αναδείξω  την δικιά μας λίγδα. Να καταγράψω και να φωτογραφίσω ολα τα λιγδιαρικα σημεία πώλησης στο νομό Καστοριας. Θα ετοιμάσω ένα αφιέρωμα στις καντίνες  με φωτογραφίες video και μενού , ενώ εσείς θα κληθείτε  να ψηφίσετε και να δώσετε το ΛΙΓΔΟ ISO στον καλύτερο. 





διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

apolnarama: Αμερικανικό ´´βρωμιαρικο ´´

Αυτή την φωτογραφία μας την έστειλε ο φίλος μας ο Τελης απο την Αμερική. Ειναι οι εκει καντίνες που ταΐζουν τον κόσμο επι ποδός . Δεν μπορω να πω... καλό το σκηνικό , αλλα νομίζω πως δεν συναγωνίζονται την δικιά μας επι τροχών λίγδα......





διαβάστε περισσότερα »

ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ : Τα επίσημα αποτελεσματα των εκλογών


Αυτά ειναι τα επίσημα στοιχεία των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 για το ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ , όπως τα δημοσίευσε το fouit.gr


διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ

Οι ψήφοι των κομμάτων στο ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ εχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 121
ΝΔ:      189
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 82
ΠΑΣΟΚ : 32
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:20
Λ.Α.Ε : 20
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: ;


Αναλυτικά οι ψήφοι όλων των κομμάτων αύριο .....
διαβάστε περισσότερα »

apolnarama: ΕΚΛΟΓΕΣ...........ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ...



Για τριτη φορά φέτος πάμε στην κάλπη για να επιλέξουμε, σε παλαιότερες εποχές λέγαμε να γίνονται εκλογές κάθε χρόνο γιατι στην προεκλογική περίοδο γινόντουσαν έργα με σκοπό να δελεάσουν τους ψηφοφόρους . Σημερα έχουμε ανά εξάμηνο εκλογές και υπό καθεστώς capital control. Άλλαξαν οι εποχές; Άλλαξαν οι ψηφοφόροι; Άλλαξε η κοινωνική δομή ; Όπως και να εχει το πράγμα οτι και να εχει αλλάξει ειναι προς το χειρότερο . Ολοι φωνάζουμε πως θελουμε το καλύτερο και την ώρα της κάλπης ψηφίζουμε αυτό που θα μας υποδείξει η τηλεόραση με τα γκάλοπ . Τεράστια συμφέροντα μιας ομάδας ανθρώπων που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις και κυβερνώντες.
    Τελικά σκέφτομαι το εξής , λαμβάνουν καθόλου υπ όψιν τους την ψήφο του λαού ή απλά μας βάζουν να ρίχνουμε χαρτακια σταυρωμένα σε ξύλινα κουτιά τα οποία δεν έχουν καμία συμβολή στην εκλογή της κυβέρνησης ; Μας θέλουν μονο για να σηκώνουμε αντάρα με το να τσακονωμαστε για τα κομματικά και αυτοί ανενόχλητοι να κάνουν την δουλειά τους δεσμεύοντας τον πλούτο της χώρας και του λαού .......
   Μαγειρεύουν την πολιτική σκηνή δίνοντας τροφή στις απαιτηςεις μας για κατι καινούργιο,δεν μας χαλάνε το χατήρι , καινούργιο θέλετε ; Πάρτε καινούργιο , αντιδραςη θέλετε; Πάρτε κόμμα για να εκτονωθείτε .......... Η άνοδος του Λεβέντη και η επικείμενη ειςοδος του στην Βουλή ειναι η αρχή του τέλους για την Χρυςη Αυγή , σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και την δηλωςη Μιχαλολιακου τρεις ημερες πριν τις εκλογές ......... Πιςτευω πως ο Μιχαλολιακος δέχθηκε μεγάλη πιεςη για να κάνει αυτή την δηλωςη, κανένας πολιτικός αρχηγός δεν βγαίνει παραμονές εκλογών και να κάνει τέτοιες δηλωςεις. Τους χάλαγε τα σχέδια η Χρυσή Αυγή και ετςι αποφάσισαν την εξόντωση τους .Φέρνουν,όμως,αντικαταστάτη και πιστεύουν πως αυτός θα ειναι απόλυτα διαχειρίσιμος . Ετςι βλεπω απο Δευτέρα τον Λεβέντη  στην Βουλή μιας και ολα τα συστημικά ΜΜΕ τον έχουν ανεβάσει στον έβδομο ουρανό και τον έχουν βάλει σε ολα τα πολιτικά σαλόνια.... Θα μείνει στα βουλευτικά έδρανα όσο θα κάνει μετάνοιες και τεμενάδες στους επι κεφαλής άρχοντες , αντικαταστάτες υπάρχουν ολα τα μικρά κόμματα πήραν θάρρος και ολοι ελπίζουν να τραβήξουν την προσοχή των μεγιστάνων διαχειριστών της χώρας μας.
   Η κάλπη ειναι σαν το πεπτικό μας συςτημα........οτι και να ρίξεις μεςα ,θα βγάλει σκατα......Όποτε μην περιμένετε απο Δευτέρα να γίνει καμία αλλαγή και να ετοιμαζόμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο και αυτών των εκλογών !!!


 


διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ

Αύριο το βράδι θα καθίσουμε μπροστά απο την τηλεόραση για να παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Φυσικα θα υπάρχουν κρύες μπίρες και μεζεδάκια, η φίλη μας η Αναστασία μου έδωσε μια συνταγή απο ΓΚΡΙΜΟΥΤΣΙΆ special..... Εύκολη στην υλοποίηση και πεντανόστιμη 
Μπρουσκέτες με πουρέ απο φασόλια και προσούτο 

Κόβουμε σε φέτες τη μπαγκέτα και ρίχνουμε λάδι αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Σουρώνουμε τα φασόλια και τα βάζουμε στο μούλτι, προσθέτουμε δεντρολίβανο και μισή σκελίδα σκόρδο. Τέλος, προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο για να δέσει το μείγμα. Βάζουμε πάνω στο ψωμί τον πουρέ μας και από πάνω το προσούτο μας. Πασπαλίζουμε με λάδι.
ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα φασόλια
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
150ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μπαγκέτα
1/2 σκόρδο
11 φέτες προσούτο
Ελαιόλαδο για πασπάλισμα
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
















διαβάστε περισσότερα »

Θα... βουλιάξουν την Καστοριά οι φίλοι της Harley Davidson – Δημοσίευμα της «Ζούγκλας»


    Θα... βουλιάξουν την Καστοριά οι φίλοι της Harley Davidson – Δημοσίευμα της «Ζούγκλας»
To H.O.G Athena Chapter, το εργοστασιακό club της Harley-Davidson, με την υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, επέλεξε για το φετινό Ride των 1.000 μιλίων την Ελλάδα!
Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 2-4 Οκτωβρίου η ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, θα φιλοξενήσει εκατοντάδες φίλους της θρυλικής αμερικανικής φίρμας...

Στο Ride των 1.000 μιλίων θα συμμετάσχουν μέλη του H.O.G Athena Chapter, μέλη γειτονικών H.O.G Chapters από τις Βαλκανικές χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, καθώς και από την Ιταλία.  Kατά τη διάρκεια της 3ήμερης εκδήλωσης θα καλυφθούν 1.600 χιλιόμετρα σε επιλεγμένες διαδρομές, αποφεύγοντας κατά το μεγαλύτερο μέρος τους μονότονους αυτοκινητόδρομους, οδηγώντας μέσα σε καταπράσινα βουνά, δίπλα σε ποτάμια, φράγματα και γραφικά ελληνικά χωριά...

To πρόγραμμα της εκδήλωσης...
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδρομές σε 3 λίμνες, αρχίζοντας από την Ορεστιάδα (λίμνη της Καστοριάς), συνεχίζοντας την πορεία στο σύμπλεγμα των Πρεσπών που συνθέτουν ένα περιβάλλον προστατευόμενο από την UNESCO, επισκεπτόμενοι τον Άγιο Αχίλλειο στη Μικρή Πρέσπα και γευματίζοντας στο χωριό Ψαράδες στη μεγάλη Πρέσπα. Ακολουθεί ένα όμορφο ride μέσα σε ορεινό τοπίο και επίσκεψη στο περιβαλλοντικό κέντρο Αρκτούρος στο Νυμφαίο, καθώς και επίσκεψη στο μοναδικής αξίας αρχαιολογικό μνημείο στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας.

Το H.O.G Athena Chapter καλεί όλους τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας , ανεξάρτητα από τη μάρκα ή τύπο μοτοσυκλέτας που οδηγούν, να μοιραστούν όμορφες στιγμές –όπως οι μοτοσικλετιστές ξέρουν να ζουν, να εξερευνήσουν ενδιαφέρουσες διαδρομές, διασκεδάζοντας παρέα, γνωρίζοντας νέους φίλους και καλλιεργώντας περαιτέρω την αλληλεγγύη μεταξύ αναβατών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 83€ (2 διανυκτερεύσεις σε μονόκλινο δωμάτιο και 104€ (2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο).

Για  δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αντιπροσωπεία της Harley-Davidson (τη. 210 3410850).
το διαβασαμε εδω:http://www.sentra.com.gr/
διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος κύκλος διανομής ροδάκινων από το Δήμο Άργους Ορεστικού


Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει ότι ο δεύτερος κύκλος διανομής ροδάκινων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου.
Η διανομή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς που έχει συσταθεί για τις ανάγκες του ΤΕΒΑ, στην οποία ο Δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχει ως Κοινωνικός Εταίρος.
Ωφελούμενοι είναι οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν την παραπάνω κάρτα, το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Δικαιούχοι είναι επίσης οι ωφελούμενοι της Τράπεζας Τροφίμων και των συσσιτίων, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΣΟΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑ.

Ο σύλλογος γυναικών Γερμα σας προσκαλεί στην ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΣΟΛΙΟΥ που θα γίνει στην πλατεία του χωριού το ΣΑΒΒΑΤΟ 19/09 στις 18:00. Με την ορχήστρα  ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΤΑΚΙΜΙ ...



διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτο κουδούνι στο δημοτικό και νηπιαγωγείο Κωςταραζιου


DSC_0001
Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Κωσταραζίου το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, για τον καθιερωμένο αγιασμό.
Το προαύλιο του σχολείου μας ξαναγέμισε με τα χαμόγελα, τις φωνές και τις αγωνίες των μικρών μαθητών.
Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές παρακολούθησαν την τελετή ελπίζοντας η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά να είναι ελπιδοφόρα και δημιουργική.
Το kostarazi news: Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους,στέλνει σε όλους τις θερμότερες ευχές του για μια δημιουργική Σχολική Χρονιά.











Οππ
διαβάστε περισσότερα »

Πρεμιέρα στους Βαλκανικούς με 8 μετάλλια - Ασημένιο ο Στεργιάκας


Οκτώ μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό με το τετραπλό σκιφ των νεανίδων , τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα ήταν ο απολογισμός της πρώτης μέρας των Βαλκανικών αγώνων που διεξάγονται στο Ιάσιο της Ρουμανίας.
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν Δ.Τσαμοπούλου-Α.Κυρίδου-Θ.Εμμανουηλίδου-Κ.Ζέρβα που πήραν την πρώτη θέση. 
Τα τέσσερα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι:
Τετράκωπος άνευ Εφήβων : Γ.Παπασακελλαρίου-Ι.Καλανδαρίδης-Ν.Βλάχος-Α.Γραμμενιάτης
Σκιφ Κορασίδων με την Α. Ντούσκου
Διπλό σκιφ κορασίδων : Α.Βόντζου-Ε.Δεμέλη
Οκτάκωπος Παίδων: Α.Παπακωνσταντίνου-Ν.Μπίστινας-Α.Ντότης-Π.Σωτηρακόπουλος-Ε.Δημάκος-Α.Κλεφτάκης-Π.Λαμπαδάριος-Χ.Στεργιάκας-Κ.Μουλας
Τα τρία χάλκινα οι:
Σκιφ Παίδων με τον Ευάγγελο Μπερη
Διπλό σκιφ Παίδων: Βασίλης Κοκκούτης-Παναγιώτης Ψαρρός
Σκιφ Εφήβων με τον Π. Χατζηστρατή
Επίσης η δίκωπος άνευ των εφήβων με τους Σ.Δημουλη-Κ.Αρμενιάκο πήρε την 4η θέση ενώ το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Ν.Νικολαϊδη-Δ.Σακά ήταν 5ο .
Οι αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή.

διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ.

Πρώτο κουδούνι σημερα για τα ελληνικα σχολεία . Να ευχηθούμε καλή και εποικοδομητική χρονια για τους μαθητές ενώ στους δασκάλους να ευχηθούμε δύναμη και επιμονή για την επίτευξη της ΟΡΘΗΣ μεταλαμπαδευσης γνώσεων .........


διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

apolnarama garden care: Λίστα ελέγχου κηπουρικών εργασιών το φθινόπωρο

Είναι φθινόπωρο, οι μέρες μικραίνουν σιγά σιγά και γίνονται πιο ψυχρές. Ο χειμώνας δεν απέχει πολύ. Τι μπορούν να κάνουν, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες κήπων το φθινόπωρο; Να προετοιμαστούν για το χειμώνα, φυσικά!

Εργασίες φύτευσης και μεταφύτευσης

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για εργασίες μεταφύτευσης, επειδή το χώμα έχει αρκετή υγρασία χάρη στις τακτικές βροχές. Το έδαφος είναι ακόμα ζεστό από το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και έτσι τα φυτά έχουν ακόμα αρκετό χρόνο για να συνηθίσουν τη νέα τους θέση και να σχηματίσουν νέες ρίζες.

Μπορεί επίσης να γίνει φύτευση νέων φυτών το φθινόπωρο χωρίς φόβο. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία πριν το χειμώνα να μπει λίγο χρώμα στον κήπο. Για τις τριανταφυλλιές, για παράδειγμα, το φθινόπωρο, πριν από τον πρώτο παγετό, είναι η ιδανική εποχή φύτευσης.

Φύτευση βολβών

Οι βολβοί μπορούν επίσης να φυτευτούν το φθινόπωρο, έτσι ώστε τα άνθη τους να προβάλουν από το έδαφος την κατάλληλη στιγμή την άνοιξη, για να σας θαμπώσουν με τα λαμπερά τους χρώματα. Η κατάλληλη θέση είναι ζωτική για να ευδοκιμήσουν και να ανθίσουν αυτοί οι προάγγελοι της άνοιξης. Οι περισσότεροι αγαπούν το φρέσκο, υγρό χώμα την άνοιξη, αλλά το καλοκαίρι, κατά την περίοδο ανάπαυσής τους, το χώμα μπορεί να είναι ξερό και πορώδες. Οι βολβοί θα πρέπει να φυτεύονται στο έδαφος σε βάθος ίσο με δύο έως τρεις φορές το ύψος τους. Το φυτευτήρι βολβών GARDENA διευκολύνει το σκάψιμο μιας αρκετά μεγάλης και βαθιάς τρύπας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε τους βολβούς στο έδαφος με τη μύτη τους προς τα επάνω, να τους καλύψετε με το χώμα από το φυτευτήρι και να πιέσετε το χώμα από πάνω.

Κλάδεμα πολυετών ποών, θάμνων και χαμόδεντρων

Όταν τα χαμόδεντρα κιτρινίζουν, τα στελέχη τους γέρνουν προς το έδαφος ή αρχίζουν να ξεραίνονται, είναι καιρός να τα κλαδέψετε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά στέλνουν τους χυμούς τους πίσω στις ρίζες τους. Εάν δεν κλαδευτούν, μπορεί να καταστραφούν.

Οι θάμνοι και τα χαμόδεντρα μπορούν να κλαδευτούν στο ένα τέταρτο περίπου του μεγέθους τους. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το είδος του θάμνου ή του χαμόδεντρου. Συνήθως μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στις ετικέτες των φυτών ή από το τοπικό σας κέντρο κήπου.

Κλάδεμα φραχτών

Οι φράχτες θα πρέπει να κλαδεύονται για τελευταία φορά το φθινόπωρο, για να αποφευχθεί η αποσύνθεση από τη συσσώρευση υγρασίας. Κλαδεύετε τους φυλλοβόλους φράχτες μόνο μέχρι εκεί που φτάνετε χωρίς να δημιουργείτε τρύπες, γιατί δεν θα ξαναφυτρώσουν στη διάρκεια του χειμώνα και ο φράχτης θα δείχνει γυμνός. Τυχόν φύλλα δέντρων που έχουν πέσει πάνω στο φράχτη θα πρέπει επίσης να αφαιρούνται, διαφορετικά ο φράχτης δεν θα έχει αρκετό καθαρό αέρα και ήλιο και μπορεί να σαπίσει.

Γκαζόν

Το χειμώνα, η υγρασία, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η μικρή ηλιοφάνεια επηρεάζουν το γκαζόν. Γι’ αυτό το γκαζόν χρειάζεται λίγη περιποίηση και φροντίδα πριν αρχίσουν τα κρύα. Όταν πέφτουν τα φύλλα το φθινόπωρο, θα πρέπει να σκουπίζονται από το γκαζόν τακτικά. Τα φύλλα που μένουν πεσμένα πάνω στο γκαζόν του στερούν το φως και ενθαρρύνουν το σχηματισμό ξερών, καφέ κηλίδων και την ανάπτυξη βρύων. Κουρέψτε το γκαζόν σας για τελευταία φορά γύρω στις αρχές Νοεμβρίου. Βεβαιωθείτε ότι το γρασίδι δεν είναι πιο κοντό από 5 εκ., καθώς το ψηλότερο γρασίδι μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα τον λιγοστό ήλιο. Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή στα ζιζάνια και τα βρύα.

  Συνιστάται επίσης η χρήση ενός φθινοπωρινού λιπάσματος. Τα φθινοπωρινά λιπάσματα έχουν συνήθως χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και υψηλά επίπεδα καλίου. Η υψηλή ποσότητα καλίου δυναμώνει το γρασίδι και αυξάνει την αντοχή του στον παγετό. Τα παραδοσιακά λιπάσματα γκαζόν δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται το φθινόπωρο, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα αζώτου και επιταχύνουν την ανάπτυξη του γκαζόν, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευπαθές στον παγετό.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες μικροδουλειές που πρέπει να γίνουν πριν από τον πρώτο παγετό:

• Τα παρτέρια, τα τριαντάφυλλα και άλλα φυτά που είναι ευαίσθητα στον παγετό θα πρέπει να καλύπτονται με χαμόκλαδα ή φύλλα ή να τυλίγονται με πλαστικό με φυσαλίδες ή παρόμοιο υλικό.

• Ξεθάψτε τους καλοκαιρινούς βολβούς, όπως τις ντάλιες, και αποθηκεύστε τους σε ένα καλά αεριζόμενο κουτί στο υπόγειο.

• Φέρτε μέσα τα φυτά γλάστρας ή τοποθετήστε τα σε προστατευμένη θέση.

• Κλείστε τις παροχές νερού και αδειάστε τις βρύσες και τα συστήματα ποτίσματος, έτσι ώστε να μην προκληθούν ζημιές από το παγωμένο νερό.

• Αποσυνδέστε τις αντλίες των τεχνητών λιμνών και, εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε μια αντλία κατά του παγώματος.

Όταν έρθει ο χειμώνας, οι κηπουροί μπορούν να κάνουν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από την κηπουρική. Προσέξτε όμως: Πριν περάσει πολύς καιρός θα πρέπει να ξαναστρωθείτε στη δουλειά!

διαβάστε περισσότερα »

Δύο συλλήψεις στο Κωσταράζι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.


Χθες Κυριακή 6-9-2015 το απόγευμα σε περιοχή του Κωσταραζίου Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς συνέλαβαν δύο ημεδαπούς (27 και 28 χρονών), σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών συνεχίζονται οι έλεγχοι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, με αποτέλεσμα:
τη σύλληψη 27χρονου, ο οποίος κατελήφθη χθες (06-09-2015) το απόγευμα να περιποιείται ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 2,30 μέτρων, που ήταν φυτεμένο σε αγροτική περιοχή του Κωσταραζίου Καστοριάς, και τη σύλληψη 28χρονου, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι κατείχε και  καλλιεργούσε, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του στην ίδια περιοχή, πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 εκατοστά έως 2,40 μέτρα, ενώ επίσης κατείχε φύλλα κάνναβης βάρους περίπου -11,5- γραμμαρίων.
Τα  έξι (6) δενδρύλλια και τα φύλλα κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Ο ΣΤΕΡΓΙΑΚΑΣ !!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Πανέτοιμος και φορώντας τα χρώματα της Εθνικής , ειναι ο Χρήστος Στεργιακας για να ριχθεί στην μάχη των αποτελεσμάτων που του ευχόμαστε να ειναι τα καλύτερα δυνατά. Στις 12/13 Σεπτεμβρίου στους Βαλκανικούς αγώνες κωπηλασσιας που θα γίνουν στο Ιασιο της Ρουμανιας..


διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Το γενεσιον της Θεοτόκου


Στις 8 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου γιορτάζουμε τη Γέννηση της Θεοτόκου. Σύμφωνα με την Παράδοση της Εκκλησίας γονείς της Παναγίας ήταν οι ευσεβείς Ιωακείμ και Άννα, που κατάγονταν από τη γενιά του βασιλιά Δαβίδ. Μετά από θερμές προσευχές οι άτεκνοι γονείς, με τη θαυματουργική επέμβαση του Θεού αποκτούν μια χαριτωμένη κόρη, την οποία και ονομάζουν Μαρία – Μαριάμ, που στα ελληνικά σημαίνει Πριγκίπισσα, Δέσποινα, «Κυρά», Κυρία.

Στη γέννηση της Θεοτόκου η Εκκλησία βλέπει την αρχή της σωτηρίας του κόσμου, όπως ολοφάνερα φαίνεται  και στην υμνογραφία της εορτής: «Ἡ Γέννησίς σου, Θεοτόκε, χαράν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οἰκουμένῃ…» (απολυτίκιο της εορτής).
Την επόμενη μέρα, στις 9 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τους γονείς της Παναγίας μας, τον Ιωακείμ και την Άννα.


διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΛΙΟ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ: Λειτουργική πληρότητα εν αναμονή της γιορτής - Οι κατασκηνωτές ανεβαίνουν


Στις 08/09 ειναι τα γενέθλια της Θεοτόκου και γιορτάζει η εκκλησία που βρίσκετε στο παλιό ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ . Το απογευμα της προηγούμενης τελείται εσπερινός και λιτανεία της εικόνας της Παναγίας και έπειτα ακολουθεί γλέντι στην πλατεία του παλιού ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ και σε υψόμετρο 995μ.!!! Οι παρέες έχουν ξεκινήσει απο εχθές (!!!!!!!) να κατασκηνώνουν ενώ ο παπας με τον πρόεδρο του Δ.Δ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ σε συνεργασία με εθελοντές τακτοποίησαν και καθάρισαν τον περιβαλλοντα χώρο. Τα πάντα,λοιπόν, σε λειτουργική πληρότητα και φυσικα την παράσταση την κλέβει το τοπίο που σου εγκλωβίζει το βλέμμα και σε απορροφά κάνοντας σε κομμάτι του.






διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

apolnarama: Κωσταραζινή καλλιτέχνιδα

Ειναι νεαρή ,εχει καταγωγή το χωριό μας ,εχει ταλέντο και αυτή την στιγμή βρίσκετε στο κατώφλι που θα την οδηγήσει στην επίτευξη ενός μεγάλου της ονείρου μιας και πέρασε στην σχολή Καλών Τεχνών και ξεκινάει τις σπουδές της. Ο λόγος γινεται για την Μαγδαληνή Τριανταφυλλιδου η οποία μου έδειξε ένα μέρος της δουλειάς της . Με εφόδια την φαντασία, το ταλέντο και την ικανότητα δίνει στο λευκό χαρτί μια αλλη διασταση. Εάν αυτή ειναι η αρχή ευελπιστώ πως η συνέχεια θα ειναι λαμπρή 












διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

apolnarama: εμασαμε λεφτοκαρα

Αρχίσαμε να μαζεύουμε τους καρπούς του Σεπτεμβρίου , ετςι χθες μαζέψαμε τα λεφτοκαρα (φουντούκια ) απο το ΚΟΥΡΤΣΙ . Η σοδιά καλή και η διαδικασία συγκομιδής ,διαλογής , καθαρισμού αλλα και σπασίματος εγινε με τα χέρια χωρις να χρησιμοποιηθεί μηχανη πουθενά. Εμείς , ο Θανάσης ο Χρήστος και εγω, αναλάβαμε το μάζεμα απο το δέντρο ενώ το μεγάλο το αφεντικό ανέλαβε το ρόλο του διαλογητηρα- σπαστήρα με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις σπασίματος μιας και απέδιδε 2kg καθαρού καρπού την ώρα με κατανάλωση μονο ένα ποτήρι νερό......Χρησιμοποιώντας δυο πλόκες(πλακουτσοτες πέτρες) και με σταθερό ρυθμό έσπαζε τα λεφτοκαρα και γέμιζε τα ταψιά με λαχταριστά φουντούκια απο το κουρτσι. Η κούραση όμως για εμάς ήταν εμφανή στα πρόσωπα μας και ετςι  καθίσαμε στον ίσκιο να ξαποστασουμε, οι μπίρες ήρθαν και οι ευχές του τύπου : ΑΑΑΑ!!!!ΖΝ´ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΦΥΤΡΩΝ, έδιναν και επερναν. Στο τέλος ρίξαμε τα μπουκάλια στο γκαζόν για να φυτρώσουν και να έχουμε του χρόνου μπιριες............. Εκτός απο λεφτοκαρα το αφεντικό έμασε απο τον ΚΗΠΟ και μας τροφοδότησε με φρέσκα ζαρζαβατικά .......











διαβάστε περισσότερα »