Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η νέα Buggati με 1.500 ίππους και τελική 420 km/h


Η αντικαταστάτρια της Veyron θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία των εξωφρενικά γρήγορων supercars. Η Bugatti Chiron θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 κομμάτια, με τη βασική τιμή να είναι… μόλις 2,4 εκατ. ευρώ. Ήδη το ένα τρίτο της παραγωγής είναι «καπαρωμένο», καθώς αρκετοί πάμπλουτοι συλλέκτες θέλουν να έχουν στο γκαράζ τους το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 8λιτρος W16 με ισχύ 1.500 PS και ροπή 163,2 kgm από τις 2.000 έως τις 6.000 rpm! Επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 2,5 sec και τελική ταχύτητα περιοριζόμενη(!) στα 420 km/h. Η θυγατρική του Ομίλου Volkswagen θεωρεί ότι σύντομα θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής.
«Η Bugatti δοκιμάζει και πάλι τα όρια των νόμων της φυσικής. Δεν υπάρχει τομέας όπου δεν πετύχαμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν», σχολίασε ο Πρόεδρος της μάρκας, Wolfgang Durheimer«Η Chiron είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να κάνουμε το άριστο, ακόμη καλύτερο». Η πρώτη Chiron θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της το προσεχές φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: