Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Φτιάχνω κέικ με πετιμέζι

Σπιτικό υγιεινό κέικ με φυσικά αρώματα...

Υλικά συνταγής κέικ πετιμεζιού
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Παρασκευή
  • Προθερμαίνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
  • Χτυπάμε το πετιμέζι με το χυμό του πορτοκαλιού 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την baking soda, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια.
  • .
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: